2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Melltartóban és szinkronizálásban is párbajoztak a KMDSZ gólyái

G. L. 2012. december 12. 10:59, utolsó frissítés: 12:56

A gólyabál legnagyobb erénye, hogy az ilyen típusú versenyekkel ellentétben nem laposodott el, végig izgalmas és fordulatos volt.


A Báthory István Elméleti Líceum dísztermében gyűltek össze kedd este az idei gólyák, hogy összemérjék ügyességüket, rátermettségüket, tudásukat a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) hagyományos városi gólyabálján. Összesen kilenc, különböző karról érkező csapat versenyzett. Voltak pszichológus növendékek, történészhallgatók, jövendőbeli vegyészek, fizikusok, biológusok és közgazdászok. De külön csapat képviselte a gólyabálon a Sapientia EMTE kolozsvári Hallgatói Önkormányzatát.Az ilyen típusú versenyek velejárója, hogy egy-egy egyéni próba végeláthatatlanul hosszúra nyúlhat, s már az utolsó versenyző párosra a kutya sem kíváncsi. Az este is benne volt a levegőben, hogy ez fog történni, de a szervezők jól megoldották, és nem éltek vissza az amúgy népes közönség türelmével.

Remek ötlet volt három részre osztani a versenyt,


s az első két szakasz után kiejteni három-három versenyzőt. Így szinte végig – a legelső bemutatkozást leszámítva – sikerült fenntartani az érdeklődést minden próba iránt, nem laposodottak el a próbák, s jobbára élvezhető volt. S még így is több mint két óra hosszúra nyúlt a vetélkedő.galeria_9198.jpg
A műsorvezetők: Bocsárdi Magor és Panek Zsuzsi
galeria_9199.jpg
A vadnyugat volt a téma: cowboyok és cowgirlök mindenhol
galeria_9200.jpg
Ezt látta a zsűri...
galeria_9201.jpg
... amelyik nem mindig volt elragadtatva a látottaktól
galeria_9202.jpg
galeria_9203.jpg
A vetélkedőről nem hiányoztak az olyan klasszikus próbák, mint a tánc, az ének, a kvíz és a közönség megsarcolása – ezúttal melltartókat és bugyit, illetve ezeknek különböző változatait kellett gyűjteni. Viszont kifejezetten szórakoztató volt a szinkronizálási próba, amelyben egy elnémított westernfilmnek kellett alkalmi hangot kölcsönözzenek a versenyzők, illetve a Beugróból is ismert zsebszöveg-próba. Kifogásunk egyedül csak a hangosítás ellen volt, mert egy-egy próbát érhetetlenné tett. Mert mi értelme az éneknek, ha nem halljuk az énekes hangját?

A versenyt végül a kommunikáció szakos gólyák, Tibi és Bea nyerték meg, akiknek a kari győzelméről már mi is tudósítottunk korábban. A vetélkedő után pedig jöhetett a várva várt FUNKorporation és a Heave Street Seven koncert.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS