2021. december 1. szerdaElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Miért szavazunk az erdélyi magyar tehetségekre?

G. L. 2012. november 09. 18:10, utolsó frissítés: 18:22

Csobot Adél vagy Kovács Dalma? Surányi Botond vagy Ráduly Botond? Szerinted ki a legjobb az erdélyi magyar tehetségkutatósok közül?


Jelenleg nyolc erdélyi magyar résztvevője van a két-két romániai és magyarországi zenei tehetségkutatónak, egyaránt ketten vannak az X-Factorban, az X-Faktorban, a Vocea Romanieiben és a The Voice-ban is.

A műsorok készítői pedig igyekeznek megszólítani a nézőket, a kicsi-szegény-ártatlan típustól a dögös cicáig mindenkit "kitaláltak", de kijátsszák az erdélyi magyar kártyát is. A román műsorokban is jól jön az unguroaica/ungur, és a magyarországi produkciókban is mintha már kvótájuk lenne a "szegény erdélyi" versenyzőknek. De lássuk, hogyan próbálnak minket meggyőzni?

Csobot Adél, a magyar Marilyn MonroeAdélt az idei Médiabefutó óta személyesen ismerjük, és egyáltalán nem lepett meg, hogy bejutott a legjobbak közé a magyarországi X-Faktorban. Bár hangját elég gyakran kritizálják, előadástechnikában nem lehet őt megverni, egyszerűen színpadra született. Akik látták már élőben színpadon, nem jut eszükbe megkérdőjelezni, hogy Malek Miklós, a tehetségkutató mentora miért választotta ki, ő a műsor aranyos dívája, az ízig-vérig nő, akit már Marilyn Monroe-hoz hasonlítanak.

Antal Tímea, az érinthetetlenTechnikailag kifogástalan, mindig hozza a zenei tehetségkutatóban elvárható színvonalat. Sőt, ő az idei magyarországi X-Faktor egyik legnagyobb tehetsége, aki mindig eltalálja a hangokat. A mentorok legtöbbször mégis hiányolják belőle az érzéseket, hogy nem tudja átadni az előadott dallal kapcsolatos emócióit.


Ráduly Botond, a szerény erdélyiFurcsa, alacsony, lassú beszédű magyar Erdélyből, aki istenien tud énekelni. A szerény, de szerethető fiú, akit fel kell karolni és segíteni kell neki, hiszen csak bizonyítani szeretne ennek az országnak. Dan Bittmanra vár a feladat, hogy segítse Manót - az ismerősei csak így becézik -, hogy következőkor ne csak a földet nézze produkciója közben.

Abodi Nagy Blanka, az örök próbálkozóIndult már a Médiabefutón 2005-ben, de nem sikerült nyerni, próbálkozott a magyarországi X-Faktorban 2011-ben, de nem jutott be az élő show-ba, most pedig újra indult egy tehetségkutató megnyeréséért. Blanka a Voice válogatóján elmondta, hogy mindene a zene, és nem szeretne mással foglalkozni egész életében. Meg van rá minden esélye, hogy az álma teljesüljön.


Surányi Botond, a hősszerelmesMár az X-Factorban való feltűnésekor felhívta magára a figyelmet azzal, hogy a zsűri előtt kérte meg a barátnője kezét. A hősszerelmes fiú, aki már az idei Médiabefutón is állandóan szerelmes dalokat énekelt, nagyon kiegyensúlyozott, mindig stabilan hozza a tőle elvárható színvonalat. A mostani versenyben harmadmagával, a csupa szöszi NORD X együttes tagjaként bizonyíthat Delia Matache mentoráltjaként.


Kriszta Réka Piroska, a hódítóA válogatón minden mestert rabul ejtett a hangjával, annyira, hogy hirtelen minden férfi "szerelmet is vallott" neki. Végül "a házassági ajánlatot tevő" Somló Tamást választotta, s minden esélye megvan, hogy gyümölcsöző legyen a kapcsolatuk.


Kovács Dalma, a profiA Vocea Romaniei szabályai szerint olyanok is részt vehetnek a versenyen, akiknek már komolyabb szakmai múltjuk van. Így indulhatott a versenyben Dalma, aki korábban már nyert televíziós tehetségkutatót, és többször indult az Eurovíziós Dalfesztivál romániai helyi szakaszán is. Tehát egyáltalán nem meglepő, hogy mind a négy mester magának akarta, ő végül Horia Brenciut választotta.

Vízi Imre, a bohócNem csak külsőre hasonlít egy vidám bohócra, hanem gondolkodásában is, azért választotta például Marius Mogat mesteréül, mert akusztikus zenekarával már többször kiparodizálta a szerzeményeit. Erre a Vocea Romaniei szerkesztői is rájátszanak, az első fellépésekor Ioan Tomával bohóckodtak egy sort, meggyőzően. Horia Brenciu azzal sem tudta meggyőzni, hogy negyed részt magyarnak vallotta magát.

Te kire szavazol a hétvégén?


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS