2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új Logan és Sandero: továbbra is az áraival nyomul a Dacia

G. L. 2012. szeptember 28. 17:13, utolsó frissítés: 2012. október 01. 14:17

A Logan 2, a Sandero 2 és a Sandero Stepway esetében nem kell semmi látványosra és egyedire gondolni, most sem a külső volt a legfontosabb. De akár még szépnek is lehet őket nevezni.


A Párizsi Autószalonon csütörtök délben Carlos Tavares, a Renault ügyvezető igazgatója bemutatta a Dacia három új modelljét: a Dacia Logan 2-t, a Dacia Sandero 2-t és Dacia Sandero Stepway-t.

Már a francia L'Automobile Magazine-ban közzétett első hivatalos fotók után látszott, hogy a Sandero-Logan párosnál megkezdték az egységes arculat kialakítását,

még szorosabbra fűzve a két modell közti kapcsolatot.

A nyolc évvel korábbi szériához képest úgy néz ki, hogy az új Logan 2 nagyrészt új konstrukció, a Sandero 2 esetében a négy évvel ezelőtti szériához képest viszont kevesebbet változtattak. A két autó karosszériaelemeinek nagy része azonos, az orr kiképzése és az első sárvédők lemezei, valamint az első ajtók is egyformának tűnnek. Lényeges különbség csak az autók hátsó részének a kialakításában van. A Sandero Stepway tervezésekor az új Sandero modellt vették alapul, pakoltak rá egy tetőkorlátot, felszerelték tizenhatos kerekkel és megemelték.


A szakírók kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a változtatások az új Logan 2 és az új Sandero 2 előnyére vannak,

még akár szépnek is lehet nevezni őket.

A Dacia modellek között mindenképp a szebbek között vannak, pláne az ormótlan és sokat bírált elődhöz képest. Persze a legtöbben azt is megjegyzik, hogy nem kell semmi látványosan újra és egyedire gondolni, egyszerűen csak különböző modellek sajátosságait ötvözték. Az orr kialakításánál a Volkswagent és a Skodát említik, mint ihletforrást, a hátsó lámpák formája a Renault Mégane CC-re hajaz.

Carlos Tavares a modellek tegnapi bemutatóján is a dizájnra hívta fel a figyelmet. "Az új modellek leglátványosabb jellegzetességei a dizájnelemek. Megmaradt a robusztus külső, de egyre modernebbek és elegánsabbak lettek" - magyarázta.

A Dacia persze nem bíz semmit a véletlenre, s továbbra is inkább az árával akar hódítani,

tartja a korábbi ár-érték arányát.

A Sandero 2 ára Romániában 6.990 eurónál, míg a Sandero Stepway 10.800 eurónál kezdődik (az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t). Mindkét modellt október elsejétől lehet megrendelni. A Logan 2 hazai árát egyelőre még nem tették közzé, valamikor az év végén kezdik az értékesítést. A Logan 2 Franciaországban 7.700 euróba kerül. (Összehasonlításképpen a Sandero 2 Franciaországban 7.900 eurótól, a Sandero Stepway 10.590 eurótól kezdődik.)

A Logan 2 és a Sandero 2 esetében két benzines és két dízel motor közül lehet választani. Benzinesből lesz egy 90 lóerős TCe90 és a 75 lóerős 1.2 16V változat, dízelből pedig megmarad a 75 és 90 lóerős dCi motor. A Sandero Stepway esetében a TCe 90 és a dCi 90 közül lehet választani.

galeria_8435.jpg
Dacia Logan 2
galeria_8436.jpg
galeria_8437.jpg
Dacia Sandero Stepway
galeria_8438.jpg
galeria_8439.jpg
Dacia Sandero
galeria_8440.jpg


Mindhárom modell esetében újdonság lesz a Dacia Plug&Radio multimédiás rendszer rádiója és MP3/CD lejátszója, amit Bluetooth technológiával is felszereltek. Emellett az új Daciáknál is megtalálható a Lodgynál és a Dokkernél alkalmazott integrált navigációs rendszer.

A 18 cm átlójú érintőképernyő mind a multimédiás rendszer, mind pedig a navigációs rendszer vezérlésére alkalmas. Biztonság szempontjából mindhárom új Dacia modellben az alapfelszereléshez tartozik négy frontális- és oldallégzsák, ABS és AFU, valamint az ESP.

Forrás: totalcar.hu, hotnews.ro, gandul.info, kocsi.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS