2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Teniszező kenguru és kosarazó sárkány: a Google nyári olimpiai logói

G. L. 2012. július 27. 14:37, utolsó frissítés: 15:23

A Google az ünnepi logóinak a bevezetése óta minden olimpiára különleges sorozattal készült. Az összesen 43 nyári olimpiai logó közül válogattunk.


A XXX. Nyári Olimpia Játékok péntek esti megnyitójának a tiszteletéra a Google ismét különleges logóval készült. A mostani embléma szereplői, a Lolka és Bolka figurájára emlékeztető alakok, akik valószínűleg a versenyek ideje alatt még visszatérnek, a vállalat korábbi gyakorlata szerint, amikor is naponta cserélte az doodle-jeit. A Google eddigi nyári olimpiai logóiból válogattunk.A Google először 1998-ban készített különlegeset logót, ezzel szerették volna a vállalat alapítói jelezni, hogy részt vesznek a Nevada-sivatagban rendezett Burning Man fesztiválon, és házon kívül vannak. Az augusztus 30-i első ünnepi logón egy pálcikaemberről készített rajzot helyeztek a Google szó második "o" betűje mögé. Bár az első ünnepi embléma viszonylag egyszerű volt, ekkor született meg az ötlet, hogy jelentős események alakalmával ki kellene dekorálni a vállalati logót - olvasható a Google ismertetőjében.Azóta már több mint 1000 ünnepi emblémát készített a Google illusztrátorokból és mérnökökből álló csapata, akik a logók kivitelezéséért felelnek. Arról, hogy milyen ünnepekre vagy évfordulókra készül különleges embléma, egy, a vállalat alkalmazottaiból álló csoport dönt. Rendszeresen összeülnek, és a számos forrásból - kezdve a Google alkalmazottaitól egészen a felhasználókig - érkező javaslatok közül választanak.

Már rögtön az ünnepi logók bevezetése utáni első olimpiára, a 2000-es sydney-i játékokra egyedi sorozattal készült a vállalat. Akkor egy kenguru próbálta ki a különböző sportágakat. Majd következtek a 2002-es Salt Lake City-i téli, a 2004-es athéni nyári, a 2006-os torinói téli, a 2008-as pekingi nyári és a 2010-es vancouveri téli olimpiára készített emblémák. Eddig összesen 85, a maival együtt 86 olimpiai logó jelent meg, fele-fele arányban a téli és a nyári játékok alkalmával.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS