2023. június 1. csütörtökTünde
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Érdemes csobbanni a szászfenesi aquaparkban?

Kudor Emese, Gál László 2012. július 11. 12:49, utolsó frissítés: 2012. július 12. 09:30

Hideg a víz, dübörög a zene és bunkócsapásszerű meglepetésekre is számíthatunk. Az üzemeltetők azoknak akartak kedveskedni, akik megengedhetik maguknak, hogy a pénzükért szinte semmit sem kapnak.


A szászfenesi aquapark létezése nem urban legend, igazoljuk, hogy valóban ott van, Kolozsvártól kb. 9 kilométerre. Csak az elnevezésével van egy kis gond: mióta szólítunk két gyermek- és egyetlen felnőttmedencéből, illetve két kacskaringós csúszdából álló strandot aquaparknak?

Végülis, amikor düledező viskók, bandukoló tehenek és az utat díszítő lótrágya között haladtunk a szászfenesi aquapark felé, igazából sokkal rosszabbra számítottunk. Ehhez képest minden rendben volt, épp csak a 30 vagy 40 lejes belépőt nem éri meg ennyiért kifizetni.A félreeső panzió udvarán lévő strand

belülről tiszta és rendezett, de iszonyatos hangerővel bömböl a hazai popzene, az elején még hozzá kell szokjunk, hogy megértsük egymás szavát.

A tervezőket szemmel láthatóan inkább a nagyzolási kedv, mintsem a befektetői érzék jellemezte: a bébi-medencében pl. sűrű vízsugaras körgyűrűkkel lehet játszani, átrohanni alatta, amiben az élvezet-faktor vajmi kevés. A nagyobb gyerekek számára pedig egy mindenhol csorgó játszóteret építettek ki: ennek a tetejéről alkalomadtán egy óriási vödör víz zúdul rá a gyanútlan strandolók fejére.
A felnőttmedence már izgalmasabb. A falba épített szenzoros érzékelőkkel jacuzzi-ágyakat, finoman bugyborékoló székeket lehet működésbe hozni. Viszont itt is érdemes vigyázni a zuhanyzóra emlékeztető csapokkal, mert egy óvatlan mozdulattal akár egy fájdalmas vízsugarat is a nyakunkba zúdíthatunk. Épp olyan kellemes, mint egy bunkócsapás. A víz inkább hideg, mint langyos, de azért simán meg lehet szokni.

A csúszdák óránként 15 percet működnek

Egy átlagos strandhoz képest csak a csúszdák jelentenek valódi többletet, valószínűleg ez emeli "aquapark-rangra" a panzió medencés udvarát. A csúszdák óránként körülbelül 15 percet működnek - de elégedjünk is meg ennyivel azért a "minimális", 40 lejes belépőért. A piros csúszdán úszógumikkal lehet lesiklani, az élményt körülbelül egy lefolyón történő leereszkedéshez lehet hasonlítani, csak forgunk körbe-körbe. A kék csúszda valamivel izgalmasabb, ezen szabadon kell leereszkedni, a kilengések miatt pedig néha olyan érzésünk lehet, mintha kirepülnénk a csúszdából. Végre egy kis adrenalin!


Napozni viszont kényelmesen lehet

A fürdőzés után rengeteg napozóágy közül lehet választani, amelyek kényelmesek, ruganyosak és állíthatóak, a déli hőség elől pedig a napernyők árnyékába is vissza lehet húzódni. Akinek a strandolás főleg napozásból áll, a hely kiváló a számára, ez végre igazi pluszpont egy fűre kifekvős strandhoz képest.

Ételt, italt vagy üdítőt nem lehet kintről bevinni a strand területére, de ez érthető. Ráadásul szinte mindent meg lehet kapni a strand területén, igaz, az átlagnál egy picivel magasabb áron. Mi a kávét és a kapucsínót próbáltuk ki, és maradandó élmények nélkül jutottunk túl rajtuk.

A gondot mégsem a magas belépődíj, vagy a víz jelenti. A szászfenesi aquapark legnagyobb problémája, hogy a magas árhoz képest a kapott szolgáltatás minősége nagyon alacsony. Egy hétvégi belépő még 30 lejért is sok lenne. A gyerekeknek viszont nagy élmény lehet a medencében pancsolni, ráadásul számukra elég nagy teret is alakítottak ki.

Úgy tűnik, az üzemeltetők célközönsége azok az újgazdag sznobok, akik megengedhetik maguknak, hogy a pénzükért ne kapjanak semmit, csak egymás társaságát. A hely olyan gyerekeseknek mégis ajánlott, akik főleg sütkérezni szeretnek, és megelégszenek vele, ha csak a gyerekük fürdőzik igazán.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS