2022. december 5. hétfőVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Átadták a kolozsvári Sétateret és a Kaszinó épületét

2012. május 25. 14:47, utolsó frissítés: 2012. május 29. 10:39

Bár a kaszinó kintről óriásinak tűnik, bentről mégis kicsinek érezzük: lényegében egyetlen tér az egész. A sétatér nyugodt és üdítő. A hivatalos átadón jártunk.


Egy frissen felújított impozáns épület uralja a teret a Sétatér közepén, előtte vakítóan fehérre festett szökőkút, körülötte padok. A kaszinó ölelésében körülbelül száz ember álldogál, és hallgatja Radu Moisin polgármester beszédét.Péntek reggel 10 órakor hivatalosan is átadták a kolozsvári Sétateret és Kaszinó épületét. Az ünnepségen Radu Moisin polgármesteren mellett ott áll László Attila alpolgármester, vele szembe pedig Emil Boc, a PDL polgármesterjelöltje, egykori polgármester és miniszterelnök. Csak egy kicsit van kampány hangulata, a polgármester egyszerű adatokat sorol: 232 új pad a parkban, 31 hidacska ível át az újonnan kialakított patakocskák felett.A húsz év után felújított kaszinóban a tervek szerint különböző kulturális rendezvényeket fognak tartani, az ünnepi megnyitóra fotó- és festménykiállítást szerveztek. A polgármester nem húzza sokáig az időt, nem tartja fenn sokáig a közönséget. Először inkább meglepődöm, nézelődöm, majd tudomásul veszem: hiába tűnik kintről óriásinak a kaszinó, bentről igen kicsinek érzem. Lényegében csak egy nagyobb tér, lépcsőház és mellékhelyiség.


A parkban a sétányok mellett csörgedező patakocska, jobbra babakocsit toló édesanya, a távolba a padon hűsölő, újságot olvasó bácsi. Mindenki elégedettnek látszik, halkan zizeg a murva a cipőm alatt, ahogyan sétálok vissza a szerkesztőségbe.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS