2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsvári Magyar Napok 2012, Eddával és Neoton Familiával

G. L. 2012. május 09. 16:42, utolsó frissítés: 2012. május 10. 10:12

A szervezők nem bíztak sokat a véletlenre: megmaradtak a korábban bevált receptnél, és a kissé poros, de jól csengő nevű magyar együtteseknél.


Kampány és egyéb politikai csatározások ide vagy oda, idén ismét megszervezik a Kolozsvári Magyar Napokat, Erdély, sőt a Kárpát-medence egyik legnagyobb kulturális rendezvényét - jelentette be a mai sajtótájékoztatón a főszervező Gergely Balázs, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke. Az eddigi évekhez hasonló formában, minimális újítással, a ma bejelentett zenekarok alapján biztosra mennek, és tartják meg a napokat augusztus 13-20. között.Megőrzik a két év alatt kialakult struktúrát

A szervezők biztosra mennek, maradnak a tavaly jól bevált, a közönség által pozitívan fogadott struktúránál. Idén is lesznek klasszikus-, illetve könnyűzenei koncertek, képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók, kortárs irodalmi felolvasások, színházi előadások, kézművesvásár, ifjúsági- és gyerekprogramok stb. Megszervezik az Erdélyi Magyar Filmnapokat is, és a megszokott helyén, de a szervezők reményei szerint idén már az egész Farkas utcában felállítják a Fesztiválutcát.


Mivel a Kolozsvári Magyar Napok Kolozs megye egyik legmeghatározóbb kulturális rendezvénye, a szervezők szeretnék, ha annak települései is hangsúlyosabban részt vennének benne, hogy a látogatók ne csak a várost, hanem a megyét is megismerjék. Ezért minden nap a program része lesz egy-egy település bemutatkozó estje, ahol megismertethetik a helyi jellegzetességeiket - magyarázta Fekete Emőke, és hozzátette: a megyei tanácshoz tartozó intézmények is kiveszik a részük a kulturális események megszervezésében.Budapest Ragtime Band, Hobo,

Edda, Neoton Familia, Presser Gábor és Ruzsa Magdi koncertje keddtől-szombatig, illetve a vasárnapi Szent István napi néptánctalálkozó gálája és egy óriástáncház már biztosan főtéri rendezvény lesz. De ezen kívül még nem sokat tudni, a szervezők egy klasszikus zenei koncertet és egy nagy meglepetést ígértek. A Farkas utcai fesztiválszínpad programjáról még nem tudni biztosat, hasonlóan az idén kellemes újításként bevezetésre kerülő, koncertek utáni "after partik" fellépőiről sem. A fiatalok felé nyitó, inkább rétegzenei rendezvények, hasonlóan az összes többi eseményhez, ingyenesek lesznek - magyarázta Sánta Levente fesztiváligazgató.A szervezők arra is ígéretet tettek, hogy a magyar kultúrát nem csak magunknak, hanem a többségi lakosságnak is megmutatják. "Idén még nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni arra, hogy a román közösség megismerjen és megszeressen bennünket" - nyilatkozta Gergely Balázs.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS