2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Médiabefutó Gyergyószentmiklóson: közel a tökéleteshez

szerk. 2012. április 24. 16:21, utolsó frissítés: 2012. április 25. 11:44

Telt ház, változatos és színvonalas produkciók. Esélye sem volt annak, aki hibázott. Az idei Médiabefutó legerősebb mezőnye gyűlt össze.


A legapróbb különbségek döntöttek, senkinek nem volt lehetősége semmit hibázni, mert, aki megtette, egyértelmű volt a kiesése. A korábbi évek tapasztalatai alapján erős táncos mezőnyre és jobbacska ének és próza produkciókra számítottunk, de kellemesen csalódtunk: mindhárom kategóriában tökéletes, de tényleg tökéletes produkciókat láttunk.

Sokan jelentkeztek, változatos volt a program és nagyon magas a színvonal. A 18 esti, a show-ban is fellépő előadó közül 9-et jutattott tovább a zsűri a székelyudvarhelyi regionális döntőbe.

Balázs Renáta - meggyőző volt a lazaságaOtthonosan mozgott a színpadon, és lazán, minden görcs nélkül énekelte Rihanna Take a Bow c. dalát. A zsűrinek is csak egyetlen kritikai megjegyzése volt a produkciójához: inkább egy nagyon fiatalos 46 éves nőnek a szerkóját viseli, mint egy 17 esztendős fiatal lányét.Kovács Bea – energiabomba volt a színpadonMindent megtett, hogy elbűvölje a zsűrit. Energiabombaként robbant a színpadon, jól táncolt, hiba nélkül énekelt és folyamatosan mosolygott. Könnyen azt hihettük a Pointer Sisters I’m so excited c. slágerét énekelni a legvidámabb dolog a világon. Pont olyan volt, amilyennek előre elképzelhetünk egy Médiabefutón fellépő énekest. Meg is jegyezte a zsűri: mi már korábban kitaláltunk, mint te tudtál róla.György Botond – egy nézőtérnyi emberrel győzte meg a zsűritA tavalyi Humorfeszt győztese szinte biztosra ment, erősen kezdett. A közönség pedig már az első poénja után vette a lapot, s onnan már csak elrontani lehetett volna. Ösztönös tehetséggel alakított a történeteit, folyamatosan figyelte a közönség reakcióját, és bevonta őket is az előadásába. Nem egymaga, hanem egy nézőtérnyi nevető emberrel győzködte a zsűrit. Nincs mit csodálkozni azon, hogy továbbjutott, és így talán arra is lesz pénze, hogy a másik „lyukas fogát” is betömesse...Páll András – egyszerűen csak gitározott, de azt nagyonEgyszerűen csak ülni kellett, és átadni magad a lágy vagy éppen vibráló, improvizált gitármuzsikának. Csak hallgatni, és érezni a zenét. A zsűri is csak a belső szerkezetet hiányolta: azt, hogy nem volt egy folyamatos fejlődés a produkcióban, amellyel a zenei élvezeteket még inkább fokozni lehetett volna. Pillangó volt, de nem lett sok pillangó belőle.
B-Boys – egyértelmű volt a továbbjutásukHiba nélkül táncoltak electric boogie-t. Csinálták, amit tudnak és a zsűri fenntartások nélkül engedte tovább, mert ott a helyük a legjobbak között.DNS – bennük van a lehetőség a sztárságraHogyan lehetne belőletek sztárokat csinálni? – ezen gondolkodtam miközben hallgattalak titeket, értékelte Kelemen Attila, a zsűri egyik tagja a produkciót. Ennél többet nem is érdemes mondani, mert a swinges zenét játszó együttes nem vétett laikus füllel hallható hibát, ez énekesnőjük gyönyörű hangja pedig még a szakembereket is meggyőzte.Ördögborda – közel a fergetegeshezA második néptáncelőadás volt a Médiabefutón, és a második vastaps. Megérdemelten. Kalotaszegi néptáncprodukciójukkal közel voltak a fergetegeshez. A zsűri is egyöntetűen döntött: Ördögborda? Ördögborda, ördögborda, ördögborda!Fazekas Bernadett – könnyeket csalt a közönség szemébeOlyan gyönyörű hanggal és átéléssel énekelte Adele Someone like you c. dalát, hogy továbbjutása egy pillanatra sem kérdőjeleződött meg. Pedig az idei Médiabefutón már annyiszor hallottuk ezt a slágert, hogy az említésére is túladagolási tünetek kezdtek megjelenni a szervezők arcán. Talán mégis mi könnyeztük meg a legjobban Gyergyószentmiklós igazi Adele-jének produkcióját. A vastaps pedig csak hab a tortán.Step Dance Fame - látványos produkciót mutattak beAz elején még egy kicsit döcögött a produkció, érződött egy kis bizonytalanság rajta, de a végére egészen belejöttek a fashion dance-t bemutató lányok. Megérdemelten jutottak tovább.
A gyergyószentmiklósi fordulóval befejeződöttek az idei Médiabefutó helyi szakaszai, legközelebb a székelyudvarhelyi regionális döntőben találkozhatunk a versenyzőkkel. Addig pedig mindenki szavazhat a kedvencére a Médiabefutó honlapján, és segíthet neki a továbbjutásban.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS