2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Médiabefutó Sepsiszentgyörgyön: drámával és nevetéssel

szerk. 2012. április 16. 10:42, utolsó frissítés: 10:42

Teltház, jó hangulat és változatos produkciók. Volt, aki a csillagok állása szerint választott dalt, más egyszerűen ösztönből csinálta. De a színpadi jelenet kategória is erős volt.


Teltház és remek hangulat. Ez jellemezte a Médiabefutó első Székelyföldi állomását, amelyen összesen 13 produkció szerepelt az esti showban. Volt hangos hahota, elégedett morajlás és meghatódott szülői örömkönny is. Ha nem a versenyzők szórakoztattak, akkor a műsorvezetők csipkelődtek és poénkodtak. A változatos mezőnyből, felléptek népdallal, rappel, színházi jelenettel és dobszólóval is, végül haton jutottak a székelyudvarhelyi, május 4-i regionális döntőbe:

Deszke Ottilia - ösztönösen volt nagyon jóTermészetesen, minden erőlködés nélkül énekelt Ottilia, aki a Médiabefutó első, 2004-es kiadásán már az országos döntőig jutott. Annak ellenére is sikerült helytállnia, hogy semmilyen zenei képzettsége nincs. Rátermetten, ösztönösen énekelte Adele Someone like you c. dalát, egy törékeny nő saját stílusával, teljesen másképp, de hiba nélkül.
Kocsis István – csupa játékSzemrehányó, elégedetlen, kétkedő vagy kétségbeesett: mind egyszerre és egymás után. Volt lehetősége mindet megmutatni Janikovszky Éva: A tükör előtt – Egy kamasz monológja c. prózájában, viszont mégsem ezért fogunk rá emlékezni. Csupa komolyság, mégis inkább ritmusos és dallamos játék, színjáték, amitől eltölt az elégedettség - így maradt meg az emlékezetünkben.V.U.B. – Verseny után borozunk - összeszokott profizmusSötétség, csend, feszült figyelem a nézőtéren. Csak az öngyújtó nem akart működni az első jelenetben, különben minden rendben volt. A végzős drámaosztályos diákokból álló négytagú csapaton látszott, hogy az elmúlt három és fél évben a hétköznapjaik nagy részét együtt töltötték, pár nap alatt jó tempójú, szépen megkomponált jelenetekből álló mini-előadást hoztak létre. Van bennük lehetőség a középdöntőben is.Szász Ági - a csillagok állása is neki kedvezettEddig még nem hallottunk olyanról, hogy valakinél a csillagok állása befolyásolta volna, hogy milyen dalt adott elő a Médiabefutón. Ági esetében viszont gyanús, hogy ők is közrejátszottak. Ugyanazon év ugyanazon napján született az idén januárban hat Grammy-díjat nyerő Adele-lel, és tőle énekelte a One and Only c. dalt. És mintha nemcsak a születési időpontjuk lenne hasonló, hanem az alkatuk, a hangfekvésük és az előadásmódjuk is. Meglepő, hogy továbbjutott?Fazakas Alpár - miért volt rajta kabát?Egyetlen kis apróságba kötött bele a zsűri Alpár előadásában: hogy miért volt rajta kabát? Ezen kívül semmi negatívat nem mondtak az idén a Csillag Születik televíziós tehetségkutatón a legjobb 72 közé jutott résztvevőről. Bár most Demjén Ferenc Jégszív című dalát énekelte, hogy megmutassa tehetségét, elmondása szerint legszívesebben Ákostól énekelt volna. Meggyőződésünk, hogy azt az akadályt is sikeresen teljesítette volna.Igaz szawak - együtt voltak erősekA háromfős banda két tagja (Whiteman és Tweeazy) külön-külön is próbálkozott, kevesebb eredménnyel. Az egyenként is több lemeznyi saját számmal rendelkező hiphop együttes tagjai így bandában sokkal erősebbek voltak. A Reménység című saját dalukkal léptek fel, és már az elejétől érződött, hogyan állítják a saját oldalukra a közönséget és a zsűrit. Pedig saját bevallásuk szerint még az elején féltek, hogy nem értékelik kellően a produkciójukat.A most kiesett versenyzőkre április 29-én déli 12 óráig lehet szavazni a Médiabefutó honlapján. A közönségszavazás nyertese szintén továbbjut a regionális döntőbe.

A Médiabefutó következő állomásai: április 20-án Székelyudvarhely, április 21-én Csíkszereda és április 22-én Gyergyószentmiklós. Részletes információk a tehetségkutató honlapján.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS