2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Semmi? Nem semmi: bemutatták az idei Humorfeszt sztárfellépőit

G. L. 2012. április 12. 08:42, utolsó frissítés: 08:42

Összesen 20-an jelentkeztek a 9. Humorfesztivál versenyére. Ebből kettő bajuszos, három kopaszodik, kettő ért a zenéhez, de csak az egyik fogja vállalni, és heten sírtak a Pál utcai fiúk végén.


"Újítás lesz, hogy idén a humoristák versenyében nem heten fognak szerepelni, hanem annyian, ahányan viccesek lesznek. Szerepelhetnek hárman, vagy akár kilencen is. Másik újítás, hogy idén a műsorvezetők mi, a Szomszédnéni Produkciós Iroda leszünk. Kilenc év alatt felgyűlt a humoristákról annyi poén, amit mindenképp érdemes elmondani. Akasztják a hóhért feelingje lesz. Eddig a humoristák cseszegették, pellengérezték a többieket, most ők is kapnak" - jelentette be Bálint Ferenc humorista, a 9. Erdélyi Humorfesztivál szervezője mai sajtótájékoztatójukon.

Lazább, szaftosabb és hangulatosabb Humorfesztivált ígérnek szervezők, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és az RMDSZ, amelyen mindenki talál magának kedvére való eseményt.
"Az idei Humorfesztivál 1000 lejes díjazású versenyébe tizennyolc produkció jelentkezett, ebből tizenhat egyéni és kettő páros. Ez összesen húsz embert jelent. Hárman Csíkszeredából, négyen Marosvásárhelyről, öten Kolozsvárról próbálkoznak. Egy valaki lesz Szatmárnémetiből, és egy utazó ember is jelentkezett, aki még nem tudja, hol fog fellépni. Kilenc visszatérő humoristája van a fesztiválnak, ebből négyen már szerepeltek a hetek versenyében is. Eszerint kilenc produkció van, aki idén próbálkozik először, és több ezer, aki nem próbálkozik még idén sem.További adatok: a húsz emberből kettő bajuszos, három kopaszodik, kettő ért a zenéhez, de csak az egyik fogja vállalni. Heten sírtak a Pál utcai fiúk végén. Tizenhárman hordanak 42-es lábméret fölötti cipőt, háromnak pedig 40-es méret alatti, és az egyik versenyzőnek nincsenek lábai - legalábbis nem láttuk a Facebookon, így nem tudunk róla mit mondani. Mind a húszan betöltötték már a harmadik életévüket, többen már nagyon régen, mindannyian tudnak írni, legalábbis ez derül ki a leveleikből" - ismertette az idei Humorfesztivál száraz adatait Tóth Szabolcs.

A tizennyolc produkciót három előválogatóra szétosztva hallgatják meg, és eszerint döntik el, kik vehetnek részt a kolozsvári döntőben. Ezek előadással egybekötött előválogatások lesznek, mindegyiken fellép majd a Szomszédnéni és Zsók Levente is. Székelyudvarhelyen (április 14., 19 óra, Digital 3 terem), Nagyváradon (április 17., 20 óra, Queens Pub) és Marosvásárhelyen (április 23., 20 óra, Jazz Club) tartanak előválogatásokat.

A már korábban bejelentett Mogács Dániel mellett, aki a Magyar Kétfarkú Kutya poén-pártnak a budapesti polgármesterjelöltje is volt már, a másik sztárfellépőnk Bödöcs Tibor, a Showder Klub és a Dumaszínház humoristája lesz, aki Az élet értelme és kertészeti tippek c. önálló estjével fog szerepelni - magyarázata Jakab Adorján főszervező.Kiállítás, könyvbemutató és Szomszédnéni

Könczey Elemér rendhagyó karikatúrakiállításával startol április 24-én, kedden a 9. Erdélyi Humorfesztivál, és idén egészen vasárnap estig tartanak a programok. Április 26-án, csütörtökön Tóth Szabolcs és Felméri Péter közös könyvbemutatójára kerül sor, a szerzők részleteket olvasnak majd fel a Nem semmi és A 3 ufó könyveikből. Mindkét eseményre a Bulgakov kávézóban kerül sor, a belépés ingyenes.

A pénteki, április 27-i előadáson, amelyet a Studház Transilvania termében szerveznek meg, a versenyzőkön kívül fellép még Kozma Attila és Lung László Zsolt paródia-együttese, az Open Stage, akik a Lájkodalom című új albumukat mutatják be. Nevettetni fog még a székely stand up comedy jeles képviselője Zsók Levente, a szervező Szomszédnéni, valamint Felméri Péter. De lehetőséget kapnak a szereplésre a Humorfesztivál eddigi nyertesei is.

A szombati kolozsvári, és a vasárnapi marosvásárhelyi gálán a sztárfellépők, Mogács Dániel és Bödöcs Tibor mellett a Szomszédnéni szórakoztatja majd a közönséget a poénjaival. A kolozsvári gála helyszíne a Magyar Opera, míg a marosvásárhelyié a Nemzeti Színház lesz.

A tavalyhoz képest a jegyárak nem változtak. A pénteki előadásra 15 lej, a szombati, illetve vasárnapi gálára pedig 25 lej lesz a belépő. Jegyeket április 13-tól lehet vásárolni Kolozsváron a Magyar Opera jegypénztárában, illetve Marosvásárhelyen a Nemzeti Színházban.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS