2022. július 3. vasárnapKornél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Médiabefutó Kolozsváron: a zenekarok vitték a showt

szerk. 2012. április 06. 16:24, utolsó frissítés: 16:24

Szatmárnémeti után sokat vártunk a kolozsváriaktól, sajnos nem mindig sikerült ennek megfelelni. De azért semmi okunk panaszra, a zenekarok feldobták a showt.


Nem volt szerencséjük a kolozsvári fellépőknek, hogy a kiemelkedően jól sikerült Szatmárnémeti helyi szakasz után mindannyian sokat vártunk tőlük, ennek pedig nem mindenki tudott megfelelni. Kevésbé volt kiegyenlített a színvonal, könnyebben becsúszott néhány hamiskás hang, de a továbbjutó 6 produkció vitán felül megérdemeli, hogy a regionális döntőn is szerepeljen.

Kalapos Band - könnyed, hallgatható dallamokA kolozsvári szórakozóhelyek és események látogatóinak már ismerős zenekar instrumentális produkciójával kezdődött a Médiabefutó kolozsvári helyi szakasza. A megszokott ének elmaradt, és ez a produkción is látszott. A Kalapos Band könnyed, nagyon hallgatható dallamai megmaradtak, de mintha egy kicsit unták volna a fellépést.


Szász Andrea - szerencsénkre sikerült legyőznie a lámpalázátRutinos tehetségkutató résztvevőként jött a Médiabefutóra, jelentkezett már a magyarországi X-Faktorba és a Csillag Születikbe is, az elején mégis bizonytalanul énekelt, mintha félne a színpadon. Szerencsére a végére elmúlt a lámpaláza. Olyan élettel és lendülettel énekelt, hogy teljesen elfeledkeztünk volna a bizonytalanságáról, ha a zsűri nem figyelmeztet rá.

Melles Endre - történetben improvizálta a néptáncos életétEndre saját, szóló néptánc improvizációjának megérdemelten szavazott bizalmat a zsűri. A táncos egy napját megidéző jelenetekkel kerek történetet adott elő. A cselekményt jól felépítette, és precíz technikával táncolt. A történet ívéhez igazodva jól használta fel a 8 év alatt megtanult figurákat és lépéseket. Produkciója más néptáncgyakorlónak is minta lehet.

Karra - maradt még bennük lehetőségA zenekar nem újdonság a kolozsvári közönségnek. A zsűri viszont kiemelte, hogy nem aknázták ki eléggé Eke Zsuzsanna énekesnő hangját – valóban, a sámánisztikus rockzenekar ereje az ő éneklésében rejlik. A szöveget is jobb lenne legközelebb érteni, az viszont már nem róható fel nekik, hogy stílusuk nem eléggé letisztult. A Vágtázó Halottkémek-hatást egyértelműen sugárzó zenekar nem csinál egyebet, mint a legtöbb zenész, már sok éve: stílusokat ötvöz saját képére és preferenciáira.

Szabó Zoltán - minden megvan benne, hogy kiforrt énekes legyenEgy kicsit feszülten lépett a Médiabefutó színpadára, és az elején érződött is a bizonytalanság a produkciójában. De amint kezdte otthonosan érezni magát, egyre profibban mozgott és énekelt. Nem véletlenül mondta a zsűriben ideiglenesen helyet foglaló Szép Gyula, a Kolozsvári Állami Magyar Opera igazgatója a végén: minden megvan benned, hogy kiforrt énekes legyél.

Funkorporation - jópofa és könnyedAranyos, játékos, jópofa, könnyed - értékelte tömören a zsűri a teljesítményüket. Örömmel és lélekkel játszottak, látszott, szeretik csinálni. S bár egy kicsit kevés, és néha monoton volt a szöveg - a regionálisra mindenképp érdemes lenne felturbózni - egy pillanatra sem bizonytalanodtunk el: ott a helyük a legjobbak között.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS