2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Médiabefutó Szatmárnémetiben: Terminátorral és mosollyal

szerk. 2012. április 05. 15:57, utolsó frissítés: 2012. április 06. 09:42

A Médiabefutó történetében még soha nem gyűlt össze olyan erős mezőny Szatmárnémetiben, mint szerda este. A jó hang már nem volt elég, a megjelenést és a mobilt is figyelték a továbbjutásnál.


Néha sajnálhatjuk, hogy nem ismerjük előre a produkciókat, nem tudjuk mire számíthatunk majd Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen vagy éppen Kolozsváron. Ha tudtuk volna, engedékenyebb lehetett volna a zsűri, és többet engedhetett volna tovább Szatmárnémetiben. Vagy könnyebb szívvel szórta volna ki a produkciókat. Mert eddig arról beszéltünk, hogy milyen tehetséges fiatalokat láttunk Marosvásárhelyen vagy Nagyváradon (és ez tényleg igaz is), de Szatmárnémeti után már meg sem tudunk szólalni. Egyszerűen tátva maradt a szánk, s katarzis közeli élménybe kerültünk, olyan profi produkciókat láttunk. A Médiabefutó történetében

soha nem volt még ilyen erős mezőny Szatmárnémetiben.

Mert az már valami, ha valaki úgy énekel, hogy az általa választott dal a szervezők több tagjának is beragad az emlékezetébe, ahonnan aztán semmivel sem lehet kitörölni, és folyamatosan azt dúdolgatja. A 16-ból 7 produkciót továbbjuttató zsűri még nem hezitált ennyit a döntés előtt, és őrlődött ilyen hosszan utána. A zsűri mindegyik tagjának lett volna még egy jelöltje, akit szíve szerint továbbengedett volna a kolozsvári regionális döntőre.

Alfater Andrea - csupa móka és kacagás
Az csak ráadás, hogy kitűnő hangon és lendületesen énekelt. Az előadása önmagában is emlékezetes, mert ritkán látni olyan fellépőt, aki ennyit mosolyog a színpadon, akin ennyire látszik élvezi az életet és az éneklést. A zsűri is csak annyi kritikát tudott mondani: az öltözéke nem egészen talált Duffy Mercy c. dalához. Ő volt az első fellépő a szerdai showban, de már akkor látszott, emlékezetes esténk lesz.

Vitéz Júlia - a Médiabefutón vesztette el a "tehetségkutató-szüzességét"Féléken indult, és a köztes részekben néha közömbös is volt, a lookja sem talált a zenéhez, viszont olyan tisztán énekelt, hogy nem volt kétséges a továbbjutása. A legnagyobb szerencsénk, hogy a Médiabefutó az első tehetségkutató, amelyen részt vesz, ellenkező esetben talán már nem lenne, akit felfedezni. Elmondása szerint a kereskedelmi televíziók tehetségkutatóitól iszonyodik, egyszerűen túl mesterkéltek.

Győrfi József Tamás - jóu volt SzatmáronTamás produkciója volt a legjobb bizonyíték arra, hogy a prózai produkcióknak is helye van a Médiabefutón. A vers- és prózamondással három éve foglalkozó fiú eddig már több hazai és nemzetközi versenyen is részt vett. Apró hangsúlyozási hibákon kívül tökéletesen adta elő az általa választott népmesét. Élvezettel hallgattuk a jóu Szatmár környéki nyelvjárást.

Csobot Adél - a legszexibb köszönöm, amelyet eddig hallottunkSzolid fehér és fekete betétekkel díszített ruha, rúzsozott ajkak, mosoly, lágy intonációval kimondott köszönöm - a legszexibb, amelyet eddig hallottunk. Akkor is magával ragadott volna, ha éppen nem előtte sokkol - abszolút pozitív értelemben - Caro Emerald That Man dalával. Az már csak hab a tortán, hogy a zsűri minden kérdésére/kérésére is kedélyesen válaszolt, semmivel nem lehetett kizökkenteni.

B Element - a TerminátorZeneileg összeszedett, a dallamsorokra pontosan összeállított terminátoros koreográfiával érkezett a versenyre. Egyszerűen nem hagyott más lehetőséget a zsűrinek, mint a továbbjutást. Az electric boogie stílusban mentálisan kell erősnek lenned, fontos, hogy összhangban legyél a testeddel, tudd, hogyan működik, és nem árt, ha van egy hatalmas tükröd is - mesélte. Nos, nála biztosan minden megvan.

Falup Bernadett - a helyiek kedvenceHa a szatmári szurkolótábor nagyságán múlik a továbbjutás, egyértelműen Bernadett lett volna a favorit: eddig egy helyszínen sem biztattak egy előadót ilyen sokan. A jó hangulat tehát eleve adott volt, és az énekelni autodidakta módon tanuló lány sem adta meg a lehetőséget a zsűrinek, hogy elrontsa.

Surányi Botond - hangja és mobilja is biztos vanApám, hangod az van - értékelte Gáll Zoltán, a zsűri tagja Botond előadását, és hozzátette: csak a mobilt vetted volna ki a zsebedből, telefonnal nem megyünk színpadra. Viszont ennél több kritikát senki nem tudott hozzáfűzni. A 2010-es magyarországi X-Faktor televíziós tehetségkutatón a legjobb 100-ig jutott versenyző a Médiabefutóra a inkább a lehetőség, mint a pénz miatt jelentkezett: meg kell adni magadnak a lehetőséget, hogy valakinek megakadjon a szeme rajtad - mondta.

A Médiabefutó helyi szakasza Kolozsváron folytatódik ma, április 5-én a Studház Transilvania termében. További részletek, és a közönségszavazással kapcsolatos információk a Médiabefutó honlapján.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS