2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Médiabefutó Nagyváradon: csinos lányok és a szexi táncosok

szerk. 2012. április 04. 16:41, utolsó frissítés: 2012. április 06. 10:20

Hangulatvilágítás, füstmentes kocsma és miniatűr színpad: a helyszín változott, a minőség nem. Kivillanó combokkal és Adele-lel jutottak tovább Váradon.


Tehetséges csajok és kitűnő táncosok. Ilyen emlékeink voltak a legutóbbi nagyváradi helyi szakaszról. Már a főpróbán látszott, hogy a helyzet nem sokat változott az öt és fél évvel ezelőttihez képest, a mai válogatón is ők voltak túlsúlyban.

>> A Médiabefutó oldalán szavazhatsz a kedvencedre!

Marosvásárhelyen nagy színpad, erőteljes világítás és klasszikus nézőtér. Váradon épp az ellenkezője: a lehető legkisebb színpad, hangulatvilágítás, és egy időszakosan füstmentesített kocsma nézőtérnek. S bár a Queen's Pubban a körülmények teljesen eltérőek voltak, a jó hangulat és a produkciók színvonala nem változott. A zsűri feladata még nehezebb volt, mint Marosvásárhelyen: jobban egymásnak is estek, de a végén csak eldöntötték, melyik 5 produkció mehet tovább a május 6-i, kolozsvári regionális döntőre.

Még 5 Perc – megalapozták a hangulatot
Egyetlen együttes jelentkezett a váradi helyi szakaszra, ők is Temesvárról jöttek. Viszont mindenképp megérte ennyit utazniuk, mert a Még öt perc című saját dalukkal megalapozták a hangulatot. A produkciójuk egyben volt, látszott, hogy szeretnek zenélni. Az nem volt kétséges, hogy továbbjutnak. Az ő esetükben viszont az lehet döntő lehet, hogy az egyéniségüket mennyire tudják átadni, képesek lesznek-e markánsabb egyéni hanggal megszólalni következőkor.

T.D.C. Club – a rutin az ő oldalukon álltAzt is mondhatnánk, hogy ők az este legtapasztaltabb médiabefutós résztvevői, hiszen Oláh Katalin tanítványaiként (a koreográfus készítette fel a tehetségkutató tánc kategóriájának legutóbbi győzteseit) még gyerekként, már felléphettek egyszer a 2006-os Médiabefutó döntőjében. Ez a rutin, és az utóbbi öt évben elvégzett munka érződött a mostani produkciójukon is. Természetes mosoly, elképesztően látványos emelések, bonyolult lépések és dinamikus zene: ahogy a zsűri az értékelésnél megjegyezte, az ilyen produkciókért szeretjük a Médiabefutót.

Hegedűs Aliz – hívhatnánk Adele-nek is
Azt hihetnénk, aki egy Adele dallal indul tehetségkutatón, az csak az énekesnő népszerűségét szeretné kihasználni. Aliz esetében teljesen fölösleges ez a feltételezés. Produkciója teljes egész volt, a stílus működött, hitelesen énekelte a Turning tables című dalt. A magyarázata szerint már azelőtt kedvelte az énekesnő dalait, hogy az ilyen népszerű lett volna, így nem volt kétséges, tőle fog egyet énekelni. Annak kifejezetten örülünk, hogy nem a már rongyosra hallgatott Rolling In The Deep-et vagy Someone Like You-t választotta.

Best of Dance – a lehetőség látszott bennükNéhol picit szétcsúsztak, még nem érezték rendesen a teret, de olyan lendülettel, dinamizmussal táncoltak, hogy a zsűri esélyt adott nekik: megmutathatják magukat az kolozsvári regionális döntőben is. Nem mellékes, hogy a csupa fiatal 14 és 15 éves fiatalokból (gyerekekből) álló csoport fejlődőképes, van bennük potenciál. A zsűri a lehetőséget látta meg bennük.

Kállai Krisztina – öröm volt hallgatniMár a főpróbán meggyőződhettünk, hogy gyönyörű hangja van, és elég képzett is. Lírai dalválasztásával és előadásával sikerült meggyőznie, helye van a regionális szakaszon. Viszont meg kell tanulnia mértéket tartani, folyamatosan kontroll alatt tartania ez előadását. A zsűri értékelése szerint ugyanis az ének lendülete, a bizonyítani akarásával könnyen átbillenhet a mérleg másik oldalára.

A Médiabefutó következő állomásai: ma (április 4.) 19 órától Szatmárnémetiben, holnap(április 5.) pedig szintén 19 órától Kolozsváron.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS