2023. március 28. keddGedeon, Johanna
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hányinger vagy orgia? Szerelmi bájitalt teszteltünk

szerk. 2012. március 12. 10:04, utolsó frissítés: 10:37

A fűszeres bor átjárja a testem, kipirult arccal zihálva kapkodok levegő után. Harapdáló ajkakkal a körülöttem pislogó szempárokat követtem. Robban a bráner? 150 éves szerelmi bájitalt próbáltunk ki.


Sikerült megszereznünk a kolozsvári Gyógyszerészeti Múzeumtól a szerelemi bájital több mint 150 éves receptjét. Szerkesztőségi konyhákban megfőztük és vártuk a hatást: az édes nyavajatörést.

Philipp Lorenz Geiger és Friedrich Mohr gyógyszerészek 1845-ből származó receptjét a múzeum archívumából szabadították ki a világra, hogy felfordulást okozzon. A szerelmi bájital hozzávalói: 960 ml minőségi vörösbor, 1,75 grammnyi fahéj, szegfűszeg, szerecsendió és kardamom.

Elkészítése: az összetevőket óvatosan összekeverjük, majd egy teljes napon keresztül állni hagyjuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá narancshéjat, szemesborsot és cukrot is. Amennyiben türelmetlenek vagyunk, a hozzávalókat össze is főzhetjük, akkor egyáltalán nem kell áztatni. Az elkészült főzetet egy vásznon keresztül le kell szűrni, és máris fogyasztható.A szerelmi bájital korábbi változatában még gyíkfarok is szerepelt a receptben, de az 1845-ös változatból már kihagyták. Addigra rájöttek, hogy káros az egészségre. A gyíkfarok nélkül viszont a főzet jobban emlékeztetett minket egy egyszerű forralt borra, mint csodás szerelmi bájitalra. De mivel minden ismert szerelmi bájital gyakori összetevője a fahéj, a szerecsendió, a szegfűszeg, sőt még a kardamom is, úgy döntöttünk kipróbáljuk. Egész meglepő eredmények is születtek:


Mr. Yellow

Teljesen hitetlenül álltam hozzá a bájital ötletéhez, ezért még váratlanabb volt a pozitív hatása. Mert el sem tudtam képzelni, hogy két korty "forralt bor", miként vált ki belőlem szerelmet. A "mágikus" olvasmányaiból már tudtam, hogy igaz szerelemet semmilyen ajzószer sem tud kiváltani, csak legfeljebb ragaszkodást vagy vonzódást, így nem is számítottam erre, de még csak hevesebb szívdobogásra sem.

Az első korty után öt perccel kezdtem valami enyhe bizsergést érzeni a mellkasom tájékán, persze, akkor még nem tulajdonítottam neki semmilyen jelentőséget. Teltek a percek, egyre lelkesebbnek, tetterősebbnek és boldogabbnak éreztem magam, a bizsergés pedig egyre jobban elöntötte a testem. Majd felhívott telefonon az exem, hogy rám gondolt, én meg attól kezdve őrá...


Miss Green

Az első kortyot szinte kiköpöm, akár gyíkfark is lehetne benne, annyira bűnrossz. Aztán halálmegvető bátorsággal lenyelem a második kortyot is. Néhány perccel később feladom, teszek bele cukrot. Nem lett sokkal jobb...

Lopva Laci felé tekintek, mintha szexibben csillanna meg a szemüvegén a napfény. De hóóó, gyengéd érzelmekre kell figyelni. Nagyobbat kortyolok, hogy végre fogyjon. Inkább tovább kellene dolgozni, hagyom hatni a fűszereket. De nem nagyon tudok koncentrálni a szívem dobogásától. Meg az enyhe hányingeremtől.

Lángoló szívem szikrákat szór,
Annyira szeretlek, életem!
Csillapítsd, mit felkavart a bor!
Imádlak, kérlek, hogy légy velem.

Csak vicceltem. Inkább beteszem egyik kedvenc szerelmes dalomat:Kérek egy puszit Lacitól, lássuk, vajon hatással lesz-e rám. Nincs. Újabb kísérlet; végignézek az összes srácon. Ajjaj. Á, nem. Nem is jó ez a bájital. Meg amúgy se vallanám be.

Miss Grey

Elég szkeptikus vagyok a bájitalokkal kapcsolatban, valószínű, hogy ezért nem érte el nálam a megfelelő hatást. Az íze elég erőteljes volt, no meg savanyú - sejtettem én, hogy az ilyesminek nem lehet egy kellemes íze. A hatása bódító, az illata kellemes, de nem bűvölt meg: ugyanabba a személybe vagyok szerelmes, mint a fogyasztása előtt. Lehet, hogy azért nem működött, mert nem tartalmazta a szerelemre vágyó alany hajszálát, szempilláját, kígyót, békát ésatöbbi.

Miss Blue

A vérem egyből felforrósodott, ahogy a fűszerek átjárták a testem, a párolgó gőz pedig behatolt a pórusaimba. A pupillám kitágult, a vérnyomásom megugrott, a levegőt zihálva vettem. A melegség hirtelen elöntötte az egész testem és kipirult arccal kerestem, kire vethetném rá magam. A kezeim görcsösen szorították az íróasztal lapját, miközben ajkaimat harapdálva a körülöttem pislogó szempárokat követtem. Reméltem, hogy egy ilyen kollektív bájital-tesztelés során végre beteljesülhet a régi vágyam: egy szerkesztőségi gruppen-party. A többiek azonban csak szelíden kortyolgatták a szerelmi bájitalnak nevezett forralt bort, és nyugodtan pötyögtettek tovább a számítógépükön.

Mindebből csak egy mondat volt igaz.galeria_5051.jpg
Az előkészített hozzávalók: bor, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió, fahéj és a fazék.
galeria_5052.jpg
Osztunk, szorzunk és összeadunk: szépen kimérjük előre a fűszereket.
galeria_5053.jpg
Odatesszük a bort forrni
galeria_5054.jpg
... és hozzáadjuk a fűszereket.
galeria_5055.jpg
Ég a tűz ...
galeria_5056.jpg
... fortyog a szerelmi bájital.


Mr. Blue

Száraz vörösbor, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, kardamom: külön-külön is vágyfokozók, így kézenfekvő, hogy ha összekeverjük őket, és letesszük mondjuk a laptopjukra gyógyult kollégák asztalára, akkor nyílik a space, share with all, insert device. Perceken belül robban a bráner, nyílik a tuba rózsa és a szerkesztőségi gyűlés tömeges ámorfutásba torkollik, mea maxima vulva.

De semmi, semmi: no wireless signal detected, device sharing cancelled, cause unknown. Please restart your sex drive.
Mr. Pink

Én mindig azt hittem, hogy a szerelem édes. Amíg meg nem kóstoltam a bájitalt, ami viszont kíméletlenül savanyú volt. Két korty után muszáj volt belekevernem egy fél kanálnyi cukrot, hogy megbirkózzak a hátralévő kortyokkal. Azt ugye tudni kell a boszorkánykonyha főzetjeiről, hogy a hozzávalók legkisebb mértékű módosítása is megváltoztathatja a hatást – gondoljunk csak bele, milyen hatást váltana ki, ha az örök élet italába beletennénk egy extra csepp arzént, vagy egy csipetnyi nadragulyát. Szerencsére az extra cukornak nem volt ennyire látványos a hatása, de arra valószínűleg elég volt, hogy semlegesítse a bájital varázserejét. Legalábbis én erre fognám, hogy nem lettem szerelmes se a bájitalt kínáló kollégámba, se a tavaszba, de még Chuck Norrisba sem. Étvágygerjesztőnek ugyan jó volt az ital, de nem kell rögtön szexuális étvágyra gondolni.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS