2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tetkós Beckham és ügyetlen álommanó: a Super Bowl idei reklámjait szemléztük

G. L. 2012. február 06. 19:02, utolsó frissítés: 2012. február 07. 09:48

Aranycipős Pepsi-király, apáknak szánt csendes labda, 2012-es világvége vagy a fogyózó kutya. Az idei Super Bowl reklámjai közül válogattunk.


Tegnap este tartották meg a 46. amerikaifoci-döntőt, a Super Bowlt. Az NFL döntőjének televíziós közvetítése Amerika és a világ egyik legnézettebb sportközvetítése. Általában 80-90 millió ember követi. Éppen ezért a mérkőzés szüneteinek reklámidejét szinte aranyárban mérik, az idén fél perc 3,5 millió dollárba került. Az idei Super Bowlt egyébként a New York Giants játszotta a New England Patriots-szal, és a meccset a New York Giants nyerte 21-17-re.

A cégek a reklámok előállítási költségein sem spórolnak, ha már ennyit rááldoztak, szeretnék, ha mindenképp megmaradna a tévénézők emlékezetében. Szép kis summát áldoznak akár technikai trükkökre, vagy világsztárok szerepeltetésére. Mostanra már esemény lett ezeket a reklámokat megnézni, az emberek nem kapcsolnak el, mert az is érdekli őket, mivel rukkoltak elő a cégek.

Az idei legjobb reklámok többségét az autógyárak készítették, vetítették a Honda, a Kia, a Toyota, a Volkswagen, a Chevy hirdetését is. A hírességek között feltűnik a szpotokban Beckham és Elton John is.Mi megértjük, hogy David Beckham szexi, híres, és minden. De úgy gondoljuk, hogy épp a Super Bowl döntője az az esemény, ahol a legkisebb hatást érik el tetovált, izmos felsőtestének a bemutatásával. Nem ez a legjobb hely egy új fehérnemű-vonal bevezetésére. Ebben a reklámban amúgy is túl sok a tetkó, és túl kevés a fehérnemű.A Coca Cola továbbra is megmaradt jegesmedvéknél, bár ebben az esetben jobb lett volna, ha nem tették volna. Ebből a reklámból teljesen hiányzik az a plusz, ami kiemelné a többi közül.Természetesen a Pepsi sem maradhat ki a nagy buliból, de olyan sokra nem ment vele. Az ő reklámjuk most csak egy fokkal jobb, mint a Coca Cola-é. Az ötletük sem ütősebb, már-már közhelyes, és abban sem vagyunk biztosak, hogy mindenki felismeri Elton Johnt, vagy az ablaktörő énekesnőt (aki egyébként Aretha Franklin hangján szólal meg). De a király vastagtalpú aranycipője nagyon beégett.A Volkswagen a tavalyi reklámfilmjéhez hasonlóan megmaradt az Star Wars-os témánál. Azt egyébként mi is a tavalyi év legjobbjának választottunk, és szerintünk az idei is esélyes lehet erre a címre. Bár a végén a csavar már fölösleges, épp elég lett volna a fogyózó kutya sztorija is ahhoz, hogy emlékezzünk rá.A Bridgestone kosárlabdák csendesek, nem pattognak hangosan. Ennyit akart ez a reklám velünk közölni. Ezt pedig egyszerűen, hatásosan teszi. Bár számunkra az édesen alvó kisbaba volt a legemlékezetesebb.Most, amikor az üvöltős, vicces videók virágoznak, jó ötlet egy ilyennel próbálkozni, mert lehet rajta nevetni. Csak az a baj vele, hogy egy mákszemnyi eredetiség sincs benne.Ehhez nem kell részletes kommentár: az ötlet jó, sztárok is vannak benne, csak abban nem vagyunk biztosak, hogy a KIA álmaink autója. De ez esetben ez nem is lényeg.Az előre megjósolt 2012-es világvégét túlélő Chevy Silverado reklámszpotja tökéletesen működik: vicces, ötletes és emlékezetes.Mennyit ér meg egy autó? Egy jó kaját, egy minden kívánságot teljesítő manót, egy földönkívüli tetemet vagy felejthetetlen élményeket. Frappáns, vicces, tökéletes. Egy jó reklám. Ráadásnak még Jerry Seinfeld is szerepel benne.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS