2022. december 5. hétfőVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem csak szex és pia? A diáknaposok 18+ bemutatkozása

Dunai László, Rácz Timea 2011. május 06. 16:21, utolsó frissítés: 2011. május 09. 10:09

Csütörtök délután a bemutatkozásé, a filmhősöké és a Mizué volt, de megmutatjuk azt is, hogy miről ismerhetitek fel a csapatokat a városban. #b#[galéria+videó]#/b#


Zümmögő vuvuzela, töméntelen mennyiségű sörösdoboz és körülbelül ezerháromszáz diák fogadott tegnap a Törökvágásnál a 18. KMDSZ Diáknapok bemutatkozóján. Időnként egy palesztin kendős bin Laden sétált el a színpad előtt, Darth Vaderből több is volt egyszerre: az aktuálpolitika és a popkultúra gond nélkül megfér akár a klasszikus műveltséggel is az erdő alatt, ha egyszer meg kell győzni a zsűrit.Apropó aktuális és klasszikus, ez a két irányelv a zenék választásában is bőven megmutatkozott. Csak úgy hatszor hallottuk a Mizut, hetvenszer a Barbie Girl-t és az Amenot, futott még az O, Fortuna és a Waka-Waka is, és valamiért a rögbiből ismert ka-mate haka is népszerű lett a diákok között.

A kolozsvári egyetemista amúgy sem szemérmes, de a 18. szülinapra kitalált kötelező feladat, a felnőtt elemek beépítése csak lovat adott a csapatok alá; teljesen gátlástalanul vonultatták fel a szexuális segédeszközöket, imitálták a félreérthetetlen mozdulatokat. Kimondottan felüdítő volt, amikor a felnőtt tartalom horror formájában, esetleg cigi és alkohol képében jelent meg (bár ez utóbbiak feladattól függetlenül szerepeltek csapatnevekben, logókban, meg persze élőben is).

A zsűrinek néha szintén kemény horrort kellett elviselnie, méghozzá testközelből, amikor egyik csapat nagy örömében rájuk akart dobni egy csapattagot, vagy amikor a breaktáncosok nyaktörő mutatványokkal akarták bizonyítani, hogy ők a legjobbak.

De kik is azok "a legjobbak"? Egyenpólója minden csapatnak van, de sokan zászlóval is hirdetik nevüket, mások ismét elhozták tavalyi kabalafigurájukat, vagy valami teljesen új, meghökkentő kiegészítőt hoztak a bemutatkozó előadásra. Összegyűjtöttük, melyik csapatot miről jegyeztük meg leginkább, esetleg miről ismerheted fel a városban a következő néhány napban - a pólója csak azoknak került be, akik semmilyen más jellegzetes eszközt nem használtak:galeria_1373.jpg
Az Apacsok tollakkal és bőrdíszekkel is nyomultak, de a zászló időtállóbb.
galeria_1374.jpg
Az Apafi-SOKK zászlaján van cápa, elektrosokk, minden, ami kell. De hol van Apafi?
galeria_1375.jpg
A Balls and Dolls nem hozott sem zászlót, sem jellegzetes kelléket - őket a pólójukról ismerheted fel az utcán.
galeria_1376.jpg
Sok zöld egy csomóban: nem fű, hanem a BEER-kák. (fotó: KMDSZ/Bethlendi Tamás)
galeria_1377.jpg
A BIO-beton embereket ontó betonkeverőjére rá kellett írni, hogy micsoda, de így már világos, nem?
galeria_1378.jpg
Bumeránga live streaming-je az offline YouTube-on. Kábé másfél milliószor kevesebben nézték őket, mint a királyi esküvőt, de megérte.
galeria_1392.jpg
A Mitfizetz csapat figurája sokatmondó emberke.
galeria_1393.JPG
Pa-likéknak van zászlójuk és pólójuk is, de a sárkány mindent vitt. Ő szülte meg Palit a Pali születikben. Ne kérdezd, miért.
galeria_1394.jpg
Újra egy klasszikus, a Pengék zászlaja a morcos zsilettpengével.
galeria_1395.jpg
A Hello Pisti csapat zászlaján ugyanaz látható, mint a pólójukon: Kitty, szalmakalapban.
galeria_1396.jpg
Nem részrehajlásból teszünk be két képet ugyanattól a csapattól, de ők elhozták a tavalyi bábut is, ami határozottan cukiság.
galeria_1397.jpg
PUR-D zászló a trendekhez igazítva, 3D-sen.Magukat a bemutatkozókat nem meséljük el részletesen; biztosak vagyunk benne, hogy mindenki el tudja képzelni, min jár a diáknapozó fiatalok esze: a 18+-as elemeken kívül táncon, bulizáson, mókán, sporton, öltözködésen… Jó, nem bízunk mindent kizárólag a fantáziára, néhány képsort mégis készítettünk a tegnap délutánról:


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS