2023. június 1. csütörtökTünde
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hogyan nevettetek a stand-uposokon?

timese 2011. április 11. 09:48, utolsó frissítés: 12:25

Fotóriport a mosolyotokról, a gála humoristáiról és a díjátadásról. Ha viccesen kacagtál, biztos megtalálod magad!


A gálaestet a Szomszédnéni Produkciós Iroda, alias TSZ és BéFé nyitotta, a tőlük megszokott rekeszizom-fájdító kacagtatással. A vidéki gazda és a könnyű drogokat kedvelő kiránduló párbeszédével indítottak, akinek megdöbbenésére falun annyi a fű, hogy kaszálni lehet, itt az emberek talicskát nyomnak, végtagjaik pedig a sártól szoktak csak igazán elnehezedni. Van a fűnél keményebb is, méghozzá a fa, ha ennél is extrémebb kell, ott a falopás, de akár LSD-vel is felpörgethetjük magunkat – Lopjunk Simán Deszkát.

BéFétől megtudtuk, hogy miért nem szabad hörcsögöt venni a barátnődnek születésnapjára, TSZ-től pedig a páros sétálás magas fokú művészetét leshettük el. Közösen bemutatták egy tanyában rejlő csapatépítési lehetőségeket, mint a cigányzene, egyenesen a cigányról, néptáncoktatás, amihez csak láb kell, sportolásként pedig futás a kombájn után, adrenalinlöket gyanánt meg akár előtte is szaladhatunk.Leszűrtük, hogy Janklovics Péter igazán komoly áldozatot hozott azért, hogy itt lehessen, a repülés ugyanis a legnagyobb félelmei közé tartozik. Méghozzá olyan kicsi géppel jöttek, hogy elmondása szerint akár lábbal is hajthatták volna, ha elég alacsonyan száll. Pedig a repülés teljesen veszélytelen, igazából a zuhanás a veszélyes – mondta neki egyszer egy pilóta barátja – valószínűleg ettől retteg igazából a „Sziget arca”.galeria_977.jpg
Koszi& the Hotshots. Fotók: Sebők Botond
galeria_978.jpg
Celebet lőttünk
galeria_979.jpg
Egyedül a Szomszédnéni lépett fel kétszer a Humorfeszt alatt
galeria_980.jpg
A prodidzsájos csávó, azaz Janklovics Péter mesélt repülésről...
galeria_981.jpg
...meg arról, hogy hogyan gyújtotta fel a reptér vécéjét egy fél üveg vodkával és egy cigarettával
galeria_982.jpg
A díjkiosztás villámgyorsan lezajlott, néztük is, hogy ez valami poén?


Olyannyira, hogy nyaralás előtt egyszer mélyhűtött vodkával próbálta lenyugtatni magát a reptér WC-jében, a járatot azonban terrortámadás gyanúja miatt törölték, miután a szétloccsant vodkára ráeső égő cigivel sikerült felgyújtania az illemhelyet. A repülés után talán csak a fogorvostól fél igazán prodidzsájos kedvencünk: amikor 8 centiméter mélyen az agyadba ékelnek egy vasrudat, már a xanax és a négyszeres adag lidokain sem segít.

A két sztárvendég fellépése között adták át a Humorfeszt fődíját György Botond ifjú versenyzőnek. A díjkiosztó rövid poénnak tűnt, de inkább rövid volt, mint poénos: Kelemen Hunor felment a színpadra, belenézett a műsorvezető lapjába, majd elmondta a nyertes nevét, és átadta a borítékot. Lehet, annyira várta ő is Kőhalmit, hogy nem akarta az időt húzni? A közönség azért itt-ott nevetett a furcsa helyzeten.

Utolsó fellépőként meg is érkezett Kőhalmi Zoltán, a Showder Klub oszlopos tagja, aki szerint a stand up nem más, mint 44 betű megfelelő sorrendben való variálgatása, a megfelelő sorrendet pedig onnan lehet felismerni, hogy az emberek kacagnak rajta. Szereti, ha szeretik, mert ő a Showder Szíj Melindája - majd hozzátette, hogy ehhez képest Kiss Ádám meg a Justin Bieberje.
Nem igazán örül annak, hogy betilthatják a dohányzást minden közterületen, bár ő már egy ideje leszokott; ennek kapcsán elmesélte, hogy az amszterdami coffee shopokban sem szabad cigizni, csak füvezni, úgyhogy az ottaniak asztal alatt adják körbe a "mentes cigit" az illatos füstben. Nem említette, hogy ezt saját tapasztalatból tudná, Londonban viszont tényleg járt, de mint kiderült, a hosszú buszozás alatt sem lehet megtanulni angolul. Főképp azért, mert ha végig egyetlen mondatot szótáraz az ember, a vécésnéni elé állva már minden igeidő szerepel majd abban, hogy "három óra múlva lesz két napja, hogy négy ország óta mindjárt ki kell mennem".

Kőhalmi hatalmas sikert aratott, de mind a pénteki, mind a szombati műsor alatt megfájdulhatott a közönség rekeszizma. Így nevettek ti:galeria_985.jpg
Somolyogva
galeria_986.jpg
Fogvillantva
galeria_987.jpg
Diszkréten
galeria_988.jpg
Tele torokból
galeria_989.jpg
Könnyezve
galeria_990.jpg
Aranyosan

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS