2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Léket vágtak a Marosba, belebújtak és jól érezték magukat

Kelemen Attila Ármin 2011. január 07. 14:42, utolsó frissítés: 2011. január 10. 07:28

Helyszín Marosvásárhely, Maros, komp. Fél éve a Félsziget volt itt. Tegnap, az utolsó napsugarakkal egy időben nagy volt itt a mezítlábas jövés-menés.


Tizenkét sportoló kipróbálta milyen a villámjacuzzizás a 7-8 fokos vízben, míg a kinti hőmérséklet -10, -12 körüli lehetett. Ez már hagyományos marosparti vízkereszti rítusnak számít.

Konyhafóliával bevont, ajtó nélküli jurtába gyűltek be a vállalkozók. Bent némi szimbolikus tűz pislákolt és lehetett mezítláb kartonokon áldogálni, merthogy hideg van. Mindeközben az újságírók azon gondolkodtak, a villámiterjúkat inkább akció előtt vagy után lenne jobb letudni. Aztán nekiindult a menet: Robike kezdte, aki szakszerűen bemosakodott aztán bemászott a lékbe. Sampont, tusfürdőt senki nem hozott magával, viszont volt, aki csalt, mert volt rajta sapka. Valaki kétszer is bemászott mert állítólag nem sikerült a róla készített fénykép.

A 3-20 másodperces villámfürdő egyetlen vállalkozót sem akasztott annyira ki, hogy orvosi segítségre legyen szüksége. Kérdés marad, hogy a közben készülő gulyásnak sikerült-e visszahoznia az eredeti testhőmérsékleti paramétereket. Az akciót Robike kezdeményezte, aki lányát, Zsuzsit is elhozta a különös terhelési tesztre. Nem sokan irigyelték a fiatal hölgy hosszú haját.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS