2024. április 16. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az intelligens társkeresõ-projekt

szerk. 2002. december 12. 14:21, utolsó frissítés: 2002. december 11. 19:01

A Disputa után a Transindex valószínûleg legnagyobb dobása a #b#Táncpartner-keresõ#/b# lesz. Az oldal intelligens társkeresõ és szabadidõ-portál egyben. Csak igényeseknek!

Transindex: Honnan jött az ötlet?

Transindex: Olvasói jelzések nyomán. Mint a legtöbb, jelenleg fejlesztés alatt álló szolgáltatásunk alapötlete, ez is kívülrõl jött. Nem mintha nekünk nem lennének ötleteink, de elég nagy feladat az úgymond közszolgálati teendõket ellátni, és csak azután próbálhatjuk meg megvalósítani saját, kicsit a média-kísérlet határán lévõ ötleteinket.A Táncpartner-keresõ kiépítése egy olvasó e-mail-jével kezdõdött, aki a szórványból írt nekünk, és teljes joggal számonkérte rajtunk a szolgáltatás hiányát. Szórványban él, kevés az alkalom az ismerkedésre -- erre hivatkozott. Aztán nem sokkal ezután nyílt is egy "kétségbeesett" Disputa-topik, amelyik megpróbálta volna felvállalni a társközvetítés szerepét, persze sikertelenül, mert a felület nem volt alkalmas erre. Akkortájt ismerkedünk meg az azóta csapattaggá vált Ruzsa Bálinttal, aki belevetette magát a fejlesztésbe. Így megy ez.


T.: Jó-jó, de minek? Már van jópár társkeresõ oldal az interneten...

T.: Transindexkém, nem fogod elhinni, de olyan, mint a miénk, nincs még egy. Az apróhirdetés-szerûek többnyire nem biztosítanak komplex interaktivitási lehetõségeket, a magyarországiak pedig mintha-mintha kicsit barátságtalanok lennének, és hát más a szûken értelmezett közegük is.


T.: Ez politikusi duma. Mondj valami konkrétumot is!
T.: Például a regisztráció során mindenki kiválaszt egy kis figurát, amelyik az ő lélektani típusát véleménye szerint a legjobban jellemzi. Ezeket (szerintem nagyon finom intuícióval) Gál Olga grafikus tervezte. Az ötlet kicsit poétikus, de hát a társkeresés is poétikus helyzet, nem?


T.: Mit remélsz?

T.: Pár hónapon belül 1000 regisztrált felhasználót. Az elsõ két nap regisztrációs dinamikája igazolni látszik számításainkat.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS