2020. szeptember 24. csütörtökGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Üzenj a jövőnek Mátyás király lovával!

szerk. 2010. április 21. 16:41, utolsó frissítés: 20:58

Kommentjeidet kinyomtatjuk, majd az Amaryllis Társaság elhelyezi a szobor belsejében. Azokat a szoborcsoport legközelebbi restaurálásakor olvassa majd el az utókor.Időkapszulát készül elhelyezni az Amaryllis Társaság a restaurálás alatt álló Mátyás király-lovasszobor belsejében. Az ötletgazda Kolozsi Tibor szobrászművész, restaurátor és László Bakk Anikó – az Amaryllis tiszteletbeli elnöke.

A kezdeményezéshez a Transindex is csatlakozik: olvasóink az alábbi felületen, kommentekben írhatják meg a jövőnek szóló üzeneteiket. A kommenteket május 14-ig gyűjtjük, kinyomtatjuk, majd átadjuk az amarylliseseknek, akik a restaurátoroknak továbbítják.


Az időkapszulát a ló testében levő üres térben május 15-én helyezik el a restaurátorok. A folyamatról mindvégig tudósítunk. Az utókor a következő restaurálás alkalmával olvashatja majd el a kapszulában levő papírtekercsek tartalmát.


A kommenteket megjelenés előtt moderáljuk: nem szeretnénk gyűlölködő, uszító, trágár üzeneteket helyezni el az időkapszulában. Ha egy mód van rá, az üzenetek szerzői tüntessék fel valódi nevüket.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS