2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

GastroPan: pék-, cukrász-, vendéglátóipari kiállítás nyílik Marosvásárhelyen

2010. március 25. 13:42, utolsó frissítés: 15:47

A március 26-28. között zajló szakkiállításon több mint 50 cég állít ki, szakács és cukrász olimpiai bajnokok bemutatóival fűszerezve.A pék-, cukrász-, molnár- és a vendéglátóipar nemzetközi seregszemléjére kerül sor március 26-28-án Marosvásárhelyen, a Hotel President Kiállítási Központban. A GastroPan szakkiállításon, amelyet a Brutarul-Cofetarul és a Gastromedia szaklapok szerveznek, több mint 50 hazai és nemzetközi cég állítja ki a termékeit, alapanyagait, gépeit, berendezéseit és technológiáit, szakács és cukrász olimpiai bajnokok bemutatóival fűszerezve, a szakterületek trendjeit meghatározó világszövetségek vezetőinek jelenlétében.

A szakterületek technikai és technológiai piacának legújabb kínálatával lehet megismerkedni, és gyakorlati bemutatók sokasága színesíti a palettát. Itt a gyakorlatban láthatják és tanulhatják meg a legújabb trendeket és szakmai fogásokat, amelyek a mai felfokozott piaci kihívásokhoz elengedhetetlenül szükségesek. A GastroPan jótanácsa: ha javulás érzékelhető a kenyerek, torták és az éttermi kínálatok minőségében, azzal jól fog járni a fogyasztó, de a gyártó is.


A gyakorlati bemutatókat a következő hazai és nemzetközileg ismert szakemberek tartják:


- Varga Károly 14 szeres Olimpiai Bajnok szakács, aki a ”zöldség és gyümölcs szobrászat” világszerte elismert szaktekintélye.

- Erdős Hanna Olimpiai Bajnok cukrász, aki csodálatos kompozícióival mindenkit elkápráztat.

- Wenczel Maya, a karamellszobrászat jeles képviselője, aki a szemünk előtt alkot.

- Tőkés Tibor nemzetközileg ismert pékmester, tésztaszobrász, a tavalyi év slágerének, a „válságkenyérnek”az alkotója.

- Lengyel László Levente cukrász, a marcipán kompozíciók mestere.

- Varga Zsuzsa mézeskalács készítő mester.


A kiállítás díszvendégei:

Pataki János, a Cukrász Világszövetség (UIPCG) elnöke.

Ilonka Boldizsár, a Pékek Világszövetségének (UIB) alelnöke.

Varga László, a Magyar Pékszövetség elnöke

Dumitru Burtea
, az ANBCT elnöke

Aurel Popesku, a ROMPAN elnöke

Viorel Marin, az ANAMOB elnökeA rendezvény ideje alatt megrendezett programok:

Országos versenyek: tortadíszítő verseny, marcipántorta díszmunkák versenye, kenyér verseny, tészta kompozíciók versenye, zöldség-gyümölcs „szobrász verseny”, hidegtálak versenye. Hidegtál bemutató, borbemutató, és a mixerek látványos bemutatója. Az év vállalkozója díjak átadása is a kiállításon történik.

Aki a pék, cukrász és molnár szakmák művelője, avagy a gasztronómia avatott szakértője, dolgozója, annak ott a helye. A GastroPan kiállítás természetesen azokat is várja, akiket érdekel, hogy a fenti szakemberek milyen csodálatos dolgokat tudnak készíteni.

Bővebb információk: www.gastropan.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS