2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia leleményes fiai

szerk. 2002. augusztus 20. 13:30, utolsó frissítés: 13:30

Erkélyen menekülő tolvaj, tökéletes nyelvtudású ál-alezredes, szeretőjét féltő ifjú titán -- csak néhány eset a romániai törvénysértők múlt héten külföldön elkövetett "fantáziadús" cselekedeteiből.
Cirkuszi mutatványok az erkélyen

Athén egyik külvárosában lelte halálát egy betörésért körözött romániai fiatalember, miután a rendőrség elől menekülve szerencsétlen módon kiesett az ötödik emeletről. A görög hatóságok szerint a 25 éves Claudiu Parvulescu az ajtaján kopogtató rendőrséget úgy szerette volna kijátszani, hogy Tarzanként átugrik a szomszéd erkélyére, azonban rossz helyen landolt. Ráadásul a rendőröknek sikerült elfogni a kezdő akrobata két lakótársát, Mihail Katamat és Valentin Soutat. Őket szintén többrendbeli betöréssel vádolják.


Titokban állt be carabinierinekRómai rendőrök tartóztatták le Victor Gherase 37 éves román állampolgárt, akit furcsa vád miatt vettek őrizetbe: azt állította, a carabinierik (az olaszországi csendőrség -- szerk. megj.) alezredese, és a Különleges Rohamosztag nevű elit-egység tagja. Ezt az állítását azzal is tetézte, hogy az olasz titkosszolgálat munkatársaként dolgozik. Az olasz La Stampa lap szerint a férfi valóban tökéletesen ismerte az olasz nyelvet, és a carabinierik munkájának legapróbb részleteiről is tudott. A letartóztatást követő pár napban a hatóságok kivizsgálták az esetet, és azért hozták nyilvánosságra, hogy Gherase többi csalásáról is tudomást szerezhessenek.


"Vigyázz, ha jön a vonat..."

Az olasz vasút alkalmazottai egy órára kénytelenek voltak beszűntetni a vonatok közlekedését a Genova--Ventimiglia útvonalon, mivel egy román állampolgár meghúzta a vészféket eltűnt menyasszonya miatt. A kettejük közti vitát követően ugyanis a 25 éves spanyol nő faképnél hagyta udvarlóját és egyszerűen leugrott a vonatról. Hogy az esetleges balesetet elkerüljék, a hatóságok leállították a vasúti forgalmat, noha később bebizonyosodott, hogy a szeszélyes nő nem volt életveszélyben.És az átlagos bűntettek

Egy 33 éves román állampolgárt tartóztattak le a barcelonai El Prat repülőtéren, ugyanis 27.750 euró bejelentetlen összeget találtak nála. A férfit, akinek kilétét eddig nem fedték fel, tíz napra letartóztatták, és a spanyol, pénzmosást megelőző bizottság elé terjesztették esetét.

Továbbra is a romániai menekültek a leggyakoribb illegális határátlépők. A skót határőrök a múlt hét folyamán hat romániait tartóztattak le, miután azok törvénytelenül Írországba szerettek volna szökni. A hat húsz év körüli szökevényre egy dél-skóciai erdőben találtak rá. A hatóságok tudomása szerint a környéken még további húsz menekült rejtőzik.


Forrás: Jurnalul

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS