2018. július 23. hétfőLenke
18°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

444 kilót nyomott a világ legkövérebb nője

2008. január 04. 13:03, utolsó frissítés: 13:12

Bár tavaly márciusban elhúnyt egy szívroham következtében, a világ legkövérebb nőjeként számon tartott Renee Williams tragédiájára csak a napokba derült fény, amikor a The Daily Mail lap végül engedélyt kapott a családtól, hogy nyilvánosságra hozza a hölgyet ábrázoló fotókat.

Annak ellenére, hogy 29 éves volt, súlya elérte a 444 kilót. Szülei is túlsúlyosak voltak, Renee egész életében súlyfölösleggel küszködött.

15 éves korában ment férjhez, 21 évesen már két gyereknek volt az édesanyja. A terhességi súlyfölösleget nem tudta leadni, emellett autóbalesetet is szenvedett. Egyik lába annyira megsérült, hogy képtelen volt járni.

Ekkor kezdett kórosan elhízni. Egy tucat nutricionistát is felkeresett, de egyikük sem tudott segíteni rajta. Mikor súlya elérte a 444 kilót, egy gyomorgyűrű-implantba vetette minden reményét.

A beavatkopzás nyomán csökken a gyomor térfogata, így a páciens hamarább érzi jóllakottnak magát. 137,5-ös testsúlyindexet állapítottak meg esetében, noha 35-60 testsúlyindexszel rendelkező pácienseket már életveszélyesen túlsúlyosaknak nyilvánítja az orvostudomány. (libertatea/blogofdeath)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS