2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Döglött egeret kapott karácsonyra a nagyi

2007. december 27. 12:19, utolsó frissítés: 12:19

Kellemetlen meglepetésben volt része egy új-zélandi nagymamának, az angolszász világban nagy népszerűségnek örvendő karácsonyi játékpetárdában ugyanis vicces kalap vagy játék helyett egy döglött egér volt.

Az Új-Zéland déli szigetén, Invercargill városkában élő Betty Lawrence 20 családtagjával ülte körbe a karácsonyi asztalt, amikor kinyitotta a játékpukkantót - számolt be a The Southland Times című napilap.

"Azt kérdeztem az unokámtól: vajon mi lehet ilyen büdös? Nem találtunk semmit, egészen addig, míg az unokahúgom ki nem bontott a petárdát. Először azt hittük, valami plüssjáték van benne - mondta az újságnak Betty, miután egy döglött, és részben már oszlásnak indult egér pottyant ki a csomagból.

A megdöbbent nagyinak annak rendje, s módja szerint elment az étvágya a karácsony menütől, a nap hátralévő részében lemondott az ínyenc falatokról.

A pukkantókat Indonéziában gyártották, s az új-zélandi forgalmazó révén az egész országban forgalomba kerültek a szupermarketekben. Az újság nem tudta elérni a forgalmazó New World szóvivőjét.

Az angolszász világban minden karácsonyi teríték mellett ott lapuló pukkantó valójában egy csillogó papírba csomagolt, keménypapírból készült henger, ami úgy néz ki, mint egy nagyobb méretű szaloncukor.

Mindig két ember szakítja szét - ezt egy kisebb, petárdaszerű pukkanás kíséri. A hengerben egy színes papírkorona, egy vicc és egy kis ajándék található.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS