2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Záptojással dobáltak meg egy Hummert

2007. december 27. 11:24, utolsó frissítés: 11:57

A globalizáció ellenfelei egy Hummert dobálnak meg záptojással és rohadt paradicsommal a luxus és a fogyasztói társadalom elleni tüntetésükön csütörtökön Szentpétervárott, a második legnagyobb orosz városban.

A Peter Antiglobaliszt elnevezésű szervezet képviselői szerdán elmondták, hogy a közeljövőben több tiltakozó akciót is szerveznek, mivel úgy ítélik meg: noha a tévében látható és egyéb reklámok folyton arról győzködik az embereket, hogy bizonyos tárgyak megvásárlása a legfontosabb az életben, a fényűzés valójában hamis érték, amely elhomályosítja a modern társadalom látását.

A tiltakozó akciók egyike lesz a szentpétervári Pionyerszakaja téren csütörtökön tartandó megmozdulás.

Mint a szervezet képviselője elmondta, a téren rendszeresen parkol egy Hummer terepjáró. Megkeresték a tulajdonosát, s nem csupán arra tudták rábeszélni, hogy engedje a méregdrága autót megdobálni záptojással és rohadt paradicsomokkal, hanem beleegyezett, hogy eladja a kocsit és az árát egy gyermekotthonnak adományozza.

A Hummer H3 értéke egy moszkvai autókereskedő szerint mintegy 35 ezer euró.

Akcióiktól a szervezők azt várják, hogy fel tudják velük hívni a közvélemény figyelmét ügyükre. Hogy a Hummer gazdája mit vár tőle, azt nem tudni.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS