2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

300 kilométerről tért haza a kutya

2007. december 22. 13:27, utolsó frissítés: 13:27

Egy 15 éves kutya jóval több mint 300 kilométert tett meg a Moszkva melletti Vlagyimirtól a Nyizsnyij Novgorod-i területen lévő Szárovig, hogy hazatérjen öreg gazdájához - adta hírül a Komszomolszkaja Pravda. Vlagyimir Gubanov 15 évvel ezelőtt kapta ajándékba a kis loncsos szürke korcsot, Tarasznak nevezte el, és nagyon szerette, de amikor nyugdíjba ment, a kis pénzből csak nehezen tudta eltartani kedvencét.

Ekkortájt látogatta meg Gubanovot unokahúga a Moszkva melletti Vlagyimirból, és felajánlotta, hogy magához veszi a kutyát. Tarasz egy hónap múlva megszökött új helyéről, egy további hónap után pedig ahogy szokott, halkan bekopogott Gubanov szárovi lakásának ajtaján. Amikor az ajtót nyitott, az öreg kutya berohant régi helyére és azonnal elaludt. Útközben csonttá-bőrré soványodott, oldalán nagy seb éktelenkedik, a talpát véresre horzsolta. Csak három napi alvás után tért magához, és akkor kezdett el enni.

Vlagyimir és Szárov légvonalban 285 kilométerre van egymástól, de Tarasz aligha haladhatott az erdőségeken át légvonalban.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS