2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

39. Magyar Filmszemle – Lakatos Róbert Bahrtalo!-ja is versenyben

2007. december 21. 11:47, utolsó frissítés: 11:47

A 39. Magyar Filmszemlén a játékfilmes előzsűri döntése alapján 18 játékfilm: többek között Alföldi Róbert Nyugalom című filmje, Almási Tamás rendezése, a Mario, a varázsló, valamint Fliegauf Benedek Tejút című alkotása száll versenybe, de ebben a kategóriában indul Lakatos Róbert: Bahrtalo! Jó Szerencsét! című munkája is.

A játékfilm kategóriában indul még Dettre Gábor munkája, a Tabló, Faur Anna Lányok című rendezése, Gigor Attila filmje, A nyomozó, Hajdu Szabolcs Off Hollywood című munkája, és versenyez Koltai Róbert Megy a gőzös című filmje és Mundruczó Kornél rendezése, a Delta.

A játékfilmes előzsűri Bereczki Csaba: Életek éneke és Moldoványi Ferenc: Egy másik bolygó című kreatív dokumentumfilmjét, valamint Forgács Péter: Saját halál című kísérleti filmjét kiemelt bemutatóként javasolja vetíteni a külföldi vendégeknek és a sajtó munkatársainak.

A kreatív dokumentumfilmek kategóriában Bereczki Csaba és Moldoványi Ferenc említett alkotása mellett Sólyom András munkája, az 56 villanás indul a seregszemlén. A kísérleti-kisjátékfilmes előzsűri úgy döntött, a filmes ünnepen a kísérleti filmek kategóriában 10 alkotást, egyebek mellett Csáki László Idegen szokás című munkáját, Forgács Péter Saját halál című filmjét, Gergely Dorka rendezését, A világ legszebb szalonját vetítik.

A versenyprogramban szerelő 27 kisjátékfilm között lesz egyebek mellett Béres Dániel: Malter című alkotását, Bodzsár Márk: Bloody Mary című rendezését, Császi Ádám munkáját, a Gyengébb napokat, valamint Gothár Péter: Tanúvallomás című filmje.

A nem-fikciós kategória előzsűrije úgy döntött, hogy a 39. Magyar Filmszemlén 33 nonfiction alkotás versenyezhet, többek között Bódis Kriszta Báriséj (Nagylány) című munkája, Fonyó Gergely alkotása, az Ocskay László százados, az elfelejtett hős, Kármán Irén filmje, a Szemben a maffiával, Kisfaludy András A KALEF című alkotása, de indul a mustrán Reisz Gábor Jót és semmit című darabja és Szirmai Márton filmje, A süllyedő falu is.

A népszerű-tudományos kategóriában egyebek mellett Cséke Zsolt Daruvonulás a Hortobágyon című alkotását, Miló Mihály A sárkányok földjén című filmjét, továbbá Tóth Zsolt Marcell A vízjárta puszták vidékén - A Körös-Maros című darabját javasolta a zsűri.

A 39. Magyar Filmszemle 2008. január 29-én kezdődik és február 5-ig tart, a mustrának a Millenáris Teátrum, a Palace Mammut, az Uránia Nemzeti Filmszínház, valamint a Bem mozi ad otthont. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS