2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megúszta három év börtönnel Churchill drogkereskedő dédunokája

2007. december 20. 13:20, utolsó frissítés: 13:20

Olcsón megúszta drogkereskedői tevékenységét Ausztráliában Sir Winston Churchill néhai brit miniszterelnök unokája: a 34 éves Nicolas Jake Bartont mindössze három évi börtönre ítélte csütörtökön egy canberrai bíróság.

Bartont 2006 júniusában tartóztatták le Sydneyben háromhónapos nyomozást követően. Az általa bérelt lakásban 250 ezer ecstasy tablettát, 12 kilogramm, kábítószergyártáshoz szükséges MDMA-port, valamint drogkészítésre szolgáló eszközöket találtak.

A bíróság azonban megállapította, hogy a vádlottnak csak "korlátozott" szerepe volt a kábítószer terjesztésében. A büntetésébe beszámították az előzetesben eltöltött időt és jövő februárban akár feltételesen szabadlábra is helyezhetik, hogy hazalátogasson Angliába, súlyos beteg édesanyjához, Arabella Spencer Churchillhez, az egykori kormányfő fiának, Randolph-nak a lányához. A 18 éves kora óta Ausztráliában élő tengerbiológus és filmes Barton pedig, biztos, ami biztos, a tárgyalásra nagybátyja ajánlásával érkezett, aki nem más, mint Winston Churchill jr. volt brit alsóházi képviselő.

Colin Charteris bíró mindazonáltal szükségesnek tartotta az ítélet indoklásában hangsúlyozni: döntését nem befolyásolta, hogy a vádlott a 20. század egyik ismert személyiségének leszármazottja. Amúgy az ausztrál törvények értelmében kábítószerbűntettért akár 20 évi börtön is kiszabható.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS