2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Karácsonyfát kerestek, de eltévedtek

2007. december 20. 13:14, utolsó frissítés: 13:14

Három napig volt az erdőn karácsonyfának való fenyőt keresni egy család Kaliforniában, mert eltévedt, így aztán őket kellett keresni.

A maratoni fenyővadászat San Franciscótól 300 kilométerre északra történt. Egy 38 éves apa három gyerekével – 12, 15 és 18 évesekkel – indult neki egy fenyvesnek, amelyben bőven akadt fenyő, ám eléggé maximalisták lehetnek, mert egyre beljebb mentek, remélve, hogy hátha lesz még szebb. Közben erőteljes havazás kezdődött és nem találták a visszautat.

Már másnap helikoptert küldtek volna felkutatásukra, ám a sűrű hóesés miatt a gép nem tudott felszállni, így aztán csak a harmadik napon találtak rájuk. Egy kis híd alatt építettek maguknak menedéket ágakból. A család végül is az eltévedését okozó havat használta megtalálásukhoz: a HELP – SEGÍTSÉG – szót rajzolta jó nagyban a hóba.

Bár nem öltöztek téli túrához, csak enyhébb fagyásokat szenvedtek testükön. Az apa levette pólóját, szétszaggatta és azzal tekerte be két kisebb gyerekének lábait, hogy ne fagyjanak el.

Amúgy nem sok híja volt, hogy maguktól is kikeveredjenek az erdőből: menedékük alig másfél kilométerre volt egy úttól...(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS