2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Filmet forgatnak A hobbitból

2007. december 19. 15:58, utolsó frissítés: 15:58

Peter Jackson újzélandi rendező A Gyűrűk Ura trilógia után belevág egy újabb Tolkien-regény, A hobbit megfilmesítésébe. A szerződésben a két részesre tervezett fantasy executive produceri feladatait vállalta el, azt azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ki ül majd a rendezői székbe.

Jackson a világszerte nagy sikert aratott, csak a jegybevételből 3 milliárd dollárt jövedelmező trilógia után összerúgta a port a gyártó New Line filmstúdióval, és a felek egészen a legutóbbi időkig nem voltak hajlandóak tárgyalóasztalhoz ülni egymással. Az MGM és a New Line illetékesei azonban kedden bejelentették, hogy végül mégis tető alá hozták a szerződést, amely szerint 50-50 százalékban osztoznak a produkción.

A hobbit című regényt J.R.R. Tolkien még A Gyűrűk Ura-trilógia előtt írta. A brit író ebben teremtette meg Középfölde világát, amely azonban nem pontosan egyezik a regénytrilógiában később visszatérő helyszínekkel és mitológiával. A stúdiók közleménye szerint A hobbit forgatását 2009-ben kezdik el, és a két epizód párhuzamosan készül majd. Az első rész várhatóan 2010-ben, a második 2011-ben kerül a mozikba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS