2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Saját fesztivált szervez Emir Kusturica

2007. december 19. 10:35, utolsó frissítés: 10:35

Saját nemzetközi filmfesztivált tart Emir Kusturica Szerbiában.

A szarajevói születésű, 52 éves filmrendező a Kustendorf nevet adja fesztiváljának, amelyet a Mokra Gora hegység egy kis településén, Drvengradban tart 2008. január 14. és 21. között. A rendezvényre művészfilmeket és kezdő filmesek alkotásait hívta meg.

A fővendég Nyikita Mihalkov orosz rendező lesz, az ő legújabb alkotásával, a Tizenkettő című filmmel nyitják meg a fesztivált.

A meghívottak között van Fatih Akin német-török rendező, Cristian Mungiu román alkotó, az idei Cannes-i fesztivál Arany Pálma-díjasa és Eran Kolirin, izraeli filmkészítő.

A fesztiválon 12 ország – köztük cseh, lengyel, orosz, angol, kubai, francia, szerb – filmes iskoláinak hallgatói, illetve alkotásaik versenyeznek az arany, az ezüst és a bronz tojásért, amely Kusturica szerint a világmindenséget szimbolizálja – olvasható az Estradni magazin című szerb lapban.

Emir Kusturica szinte valamennyi filmjét, így A papa szolgálati útra ment, A cigányok ideje, a Macskajaj, vagy Az élet egy csoda címűt, vetítették a magyar mozik is.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS