2019. január 19. szombatSára, Márió
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A forgatókönyvírók bojkottálják a Golden Globe és Oscar díjátadót

2007. december 19. 10:34, utolsó frissítés: 10:34

A hetedik hete sztrájkoló hollywoodi forgatókönyvírók bojkottálják a 2008-as Golden Globe- és Oscar-díjkiosztót. Az írók sem a január 13-án megrendezendő Golden Globe-ünnepségre, sem a február 24-i Oscar-díjkiosztóra nem dolgozhatnak a két gála producereinek.

A filmstúdiókkal bértárgyalásokat folytató írók képviseleti szervezete, az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe (WGA) elutasította a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA), valamint a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) azon kérését, hogy az írók függesszék fel a munkabeszüntetést az amerikai filmvilág két legrangosabb eseményének idejére. (A Golden Globe-díjakról a HFPA, míg az Oscar-szobrocskákról az AMPAS tagjai döntenek.)

A WGA válaszlevelében közölte: a sztrájk felfüggesztése nem segítené a szakszervezet küzdelmét a stúdiókkal megkötendő új szerződés ügyében. Az NBC televízió viszont bejelentette: január 2-tól újraindítják Jay Leno és Conan O'Brien késő esti show-ját. A televízió – amely eddig ismétléseket volt kénytelen sugározni – új epizódokat ígér jövő évtől. Sokan azt találgatják, milyen műsort vezet majd a két népszerű tévés sztár friss poénokat gyártó írócsapataik támogatása nélkül.

Conan O'Brien előre szabadkozott: továbbra is támogatja a forgatókönyvírók sztrájkját, és műsora valószínűleg nem lesz olyan jó, mint egyébként lenne, sőt időnként szörnyű pillanatok is előfordulhatnak majd. A két műsorvezető azt mondta, azért döntöttek a műsorok folytatása mellett, mert a gyártás további szüneteltetése újabb elbocsátásokkal járna. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS