2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megjelent az első magyar SMS-regény

2007. december 13. 09:56, utolsó frissítés: 09:56

Egy fiú életének csaknem egy évét követheti nyomon az olvasó a főszereplő mobiltelefonján tárolt sms-ek útján; az első magyar SMS-regény címe 160, az író a Danke álnevet választotta. A több mint háromszáz oldalas regény lapjain tematikus fejezetekben olvashatók a címet ihlető, a technikai paramétereknek megfelelően legfeljebb 160 karakter hosszú üzenetek.

A kimenő és bejövő üzenetek mellett a küldés időpontja is látható, így az olvasó december 7-étől a következő év októberéig követheti a fiú életének alakulását. A többek között Buli, a Buli után, a Szakítás című fejezetek alatt olvasható rövid szöveges üzenetek segítségével a történet teljesen kirajzolódik. Átkötő szöveg nincs, a szerző azonban az el nem küldött üzenetek segítségével úgymond narrátorként segíti az olvasót.

A szerző azért marad inkognitóban, mert nem szeretné, ha a történet szereplői magukra ismernének: a kötetben a főszereplő menyasszonyán kívül drogos öccséről, szexőrült szeretőjéről és barátnőiről is szó esik. A regényben közölt sms-ek illeszkednek a való életben írt üzenetekhez, amelyekben a díjszabás miatt spórolnak a karakterekkel.

Főleg a szavak közötti helyközök és a nagybetűk hiányoznak, a feltételes mód jele helyett általában a 6 áll, és gyakoriak az emotikonok, vagyis a betűkből és írásjelekből alkotott, érzelmeket kifejező "képek".
A kötet alkotói tervezik a folytatást, bár még nem tudják, hogy a most megjelent történetet folytassák-e egy csavarral, vagy egy teljesen új cselekmény szülessen. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS