2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Intelligens melltartó tartja féken a dús kebleket

2007. december 11. 14:40, utolsó frissítés: 15:29

Szenzorok figyelik a mozgását az intelligens melltartó viselőjének. A holmi minden körülmények között a váll és a hátizmok számára legkevésbé fárasztó mellalátámasztást biztosít.

A high-tech fehérneműt az ausztrál Wollongong Egyetemen fejlesztették ki, és különösen azok számára ajánlják, akik jelentékeny méretű kebellel bírnak. Különösen sportolás, heves mozgás közben nyújt nagy segítséget az intim ruhadarab.

"Sok nő kénytelen lemondani a testmozgás örömeiről" - nyilatkozták szakértők a brit Daily Mail című napilapnak - "mivel egy bizonyos méreten felül hét centiméternyit is kilenghetnek a mellek.

Ez pedig hát- és mellizomfájdalommal jár".

A Journal of Biomechanics című folyóiratban publikált kutatás szerint a keblek tömege teljes egészében a normál melltartók pántjaira terhelődik.

Ezért a dúskeblű hölgyek gyakran éreznek fáradtságot a vállizmaikban és a karjukban, de később a folyamatos nyomás miatt akár idegi problémákkal is szembesülhetnek.

Az új melltartóban új tervezéssel sikerült különféle merevítők elhelyezésével a mozgás okozta hatásokat ellensúlyozni.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS