2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Led Zeppelin-koncert, 19 éve először

2007. december 11. 10:30, utolsó frissítés: 10:30

A világ számos országából érkezett húszezer ember előtt játszott hétfő este valamivel több mint két órán át a Led Zeppelin együttes a londoni 02 arénában. Ez volt a rock egyik óriásának első koncertje 19 év óta.

A koncertet, amelyen 16 dal hangzott el, a legfiatalabb zenész: az évtizedek óta halott John Bonham szintén dobos fia, Jason indította, majd sorra a színpadra lépett a három alapító tag, Robert Plant énekes, Jimmy Page gitáros és John Paul John basszusgitáros.

Elsőként az együttes történetének csúcspontján nem túlságosan gyakran játszott Good Times, Bad Times című 1969-es dal hangzott el. Ezt a koncerteken korábban sohasem játszott For Your Life, majd a Black Dog, a My Time of Dying és a Ramble on követte.

Amikor felhangzott a Stairway To Heaven, az arénában gyertyafények gyúltak. Az este előrehaladtával a zenekar több más klasszikusát, köztük a No Quartert, a The Song Remains Same-et, a Since I,ve Been Lovint, a Dazed and Confused-et és a Kashmirt is eljátszotta.

A közönség már hónapokkal ezelőtt interneten jutott a kincset érő belépőjéhez, mintegy húszmillióan indultak rohamra a jegyekért. Ám a várakozás váratlanul két héttel meghosszabbodott - az ok Jimmy Page törött kisujja volt. A Led Zeppelin koncertjének bevételét az Ahmet Ertegun alapítvány javára ajánlották fel.

Arról, hogy lesznek-e újabb Led Zeppelin-fellépések, számos, egymással ellentétes sajtóhír látott napvilágot. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy lesz-e 2008-ban Led Zeppelin-turné, de egyes jegyárusító portálokon már fel lehet iratkozni az esetleges koncertidőpontokról tájékoztató hírlevélre. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS