2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem épül alagút Stonehenge alá

2007. december 08. 13:51, utolsó frissítés: 13:51

Nem épül meg a Stonehenge alá tervezett alagút - jelentette be a brit kormány. Sokan amiatt aggódnak, hogy az ősi építmény kárt szenved a közeli két autóút hatalmas forgalma miatt. A kormány hosszú évek vitái után, hogy miképpen lehetne csökkenteni a forgalmat a Stonehenge körül, végül elvetette az alagútépítés tervét, arra hivatkozva, hogy túl sokba kerül.

Tom Harris közlekedésügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy nem tudná elég meggyőző érvekkel alátámasztani 540 millió font elköltését a 2,1 kilométeres alagút megépítésére. A liberális demokraták azonban úgy vélik, hogy az alagútépítés tervének elvetése azzal a veszéllyel fenyeget, hogy a Stonehenge az egyre nagyobb autós forgalom miatt súlyos környezeti kárt szenved.

A Stonehenge-re felügyelő műemlékvédelmi testület, az English Heritage álláspontja is az, hogy elhibázott a döntés, és "hatalmas csalódás", hogy az alagút nem épülhet meg. Ezzel szemben a Save Stonehenge (Mentsük meg Stonehenge-et)aktivistacsoport örömmel fogadta a döntést. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS