2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megjelent az új Hobo Blues Band lemez, verses borítóval

2007. december 08. 10:52, utolsó frissítés: 10:52

Senkifalva a címe az új HBB-elemznek, amelyen 14 új szerzemény található, a lemez borítójára pedig a dalok szövegével összefüggésben lévő versek kerültek – például Ady Muszáj Herkulese vagy József Attila Levegőt! című verse. A lemez egy könyv árába kerül.

"A lemezpiac a másolások miatt mára felhígult, százból 95-en másolják a lemezt. Ez az album olyan zenei és szöveganyagot tartalmaz, amelynek méltó formát kellett adni – hangsúlyozta Hobo az MTI-nek. – Láttam hasonló példákat, irodalmi lemezeket papírba csomagolva, hozzákapcsolt versekkel. Úgy gondoltam, miután ilyen szöveg-centrikus lemez nem volt Magyarországon (és nem is lesz), a szövegek kerüljenek a borítóra.”

“Van egy pécsi fotóművész, Juhász Balázs, akivel jól értjük egymást. A Senkifalva, az album kulcsdala az ő fantáziáját is beindította. Elment egy kis faluba, ahol már nem lakik senki és felvételeket készített, ezek bekerültek a 62 oldalas kiadványba, az összes dalszöveggel együtt” – tette hozzá az énekes.

A Senkifalva lemez és a belőle készülő műsor indítja a Hobo Blues Band 30. jubileumi évét. Erről Hobo egyelőre csak annyit említett, hogy a Budapest Arénában 2008. szeptember 27-én rendezik meg a születésnapi koncertet, amelyet rögzítenek is. A HBB mai tagjain kívül fellép Deák Bill Gyula, Kőrös József, Pálmai Zoltán, Póka Egon, Solti János, Tátrai Tibor, Tóth János Rudolf. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS