2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rövidebb lesz a Sziget, de ütősebbnek ígérik

2007. december 07. 15:58, utolsó frissítés: 15:58

Rövidebb fesztivált, de erősebb programot terveznek 2008-ban a Sziget szervezői, mindezt a 2007-es áron. A Sziget-szervezők úgy döntöttek, hogy a korábbi, a nulladik nappal hét plusz egy napos Sziget helyett öt plusz egy naposra (a plusz egy, tehát „nulladik” napon 1 nagy koncertet szervezve) tervezik a 2008-as fesztivált. A döntést azzal indokolták, hogy szándékukban áll csökkenteni a környező lakókat érő esetleges kellemetlenségeket.

A döntés a Sziget programstruktúráját nem érinti, tehát a Szigetre korábban jellemző változatos programhelyszínek nem változnak - ígérik. A változással arányosan nem csökkenő, korábban hét napra szánt programköltségvetés most öt napra oszlik el, így a szervezők többet tudnak a nagyobb sztárokra költeni.

Mindezzel párhuzamosan, a két nap miatt kieső technikai és egyéb költségek lehetővé teszik, hogy a szervezők a 2008-as Szigetet a 2007-es áron kínálják, tehát sem a napijegyek, sem a hetijegyek ára jövőre nem emelkedik.

További intézkedésként a pesti oldalhoz legközelebb lévő metál színpad (Hammer World) műsora – a Nagyszínpadéhoz hasonlóan – legkésőbb 23 óráig tart majd, s a nagyobb programsátraknál további zajszigetelő falakat is építenek, azzal a szándékkal, hogy a környező kerületek érzékenyebb lakói számára is tolerálhatóvá váljék a fesztivál. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS