2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Botrány: lengén öltözött hölgyet bámult laptopján a képviselő a kanadai parlamentben

2007. december 07. 10:14, utolsó frissítés: 10:14

Éles vita tört ki a minap a kanadai parlamentben, mert Irene Mathyssen baloldali képviselőnő azon kapta rajta - saját állítása szerint - egyik konzervatív férfi képviselőtársát, hogy az laptopján "lengén öltözött hölgyeket" nézegetett az alsóház egyik ülése alatt.

"Ez tiszteletlenség a parlament és a nők iránt" - jelentette ki az eset másnapján Mathyssen asszony a képviselőház ülésén, majd a sajtónak részletekkel is szolgált. Közlése szerint a tettes, James Moore laptopján egy "igen kevés és egyébként is átlátszó alsóneműt viselő hölgy volt látható", és ezért bocsánatkérésre szólította fel a képviselőt.

Enyhítő körülményként csak azt említette, hogy nem pornó felvételről volt szó, de az - fűzte hozzá - "így sem volt helyénvaló".

James Moore, az állítólagos kukkoló honatya hevesen tagadta a vádat, kijelentette, halvány sejtelme sincs arról, miről beszél Mathyssen asszony, és leszögezte, hogy erősen sérti őt a képviselőnő vádja.

Miután a bejelentés az előző napon feltűnt lenge laptophölgyre vonatkozott, bizonyításra nem volt mód.

Peter Milliken, a kanadai alsóház elnöke a maga részéről közölte: nem kíván beavatkozni a vitába, mivel nincs módja annak ellenőrzésére, hogy mi látható a képviselők képernyőjén.

Gilles Duceppe, a québeci függetlenség-pártiak szövetségi képviselője ironikusan kommentálta az esetet: "Én mindig úgy képzeltem, hogy a konzervatív képviselők Erzsébet királynő fotóját viszik magukkal, amelyen valamelyik szép kalapjában látható."

II. Erzsébet brit királynő egyben Kanada államfője is.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS