2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem büntetik meg a Renault-t a Forma1-es kémügyben

2007. december 07. 09:15, utolsó frissítés: 09:16

Nem bünteti meg a kémügyben a Renault Forma-1-es csapatot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Ezt az FIA szóvivője jelentette be csütörtök este.

A francia istálló korábban elismerte, hogy hozzájutott néhány titkos információhoz a rivális McLaren-Mercedes fejlesztési terveiből, de jelezte, ezeket nem használta fel.

A csapat mérnöke, Phil Mackereth korábban a McLarennél dolgozott, és a Renault tudta nélkül 2006 szeptemberében titkos adatokat tulajdonított el korábbi munkaadójától, melyeket feltöltött a francia gyártó számítógépeire. Amikor a Renault vezetése erről értesült, azonnali hatállyal megszüntette Mackererth munkaviszonyát, a fejlesztési adatokat törölte és a történtekről értesítette az FIA-t, illetve a McLarent.

A Reanult azóta is folyamatosan egyeztetett a McLarennel illetve az FIA-val az ügyben, a bizalmas adatokból pedig semmit sem használt fel. Ennek igazolására az istálló független szakértőkkel folyamatosan vizsgáltatta az autókat és a számítógépes rendszert.

A rivális McLaren-Mercedes ebben az évben, mint vétkes szerepelt már kémügyben: a gárda szeptemberben elvesztette az összes, addig szerzett pontját az idei konstruktőri versenyben, valamint 100 millió dolláros büntetést kapott, mert Nigel Stepney, a Ferrari fejlesztésekért felelős korábbi mérnöke 780 oldalas dokumentumot adott át Mike Coughlannek, a McLaren-Mercedes azóta már menesztett vezető mérnökének, a wokingi csapat pedig felhasználta az információkat. (mti/reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS