2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb per a Borat producerei ellen

2007. december 07. 09:11, utolsó frissítés: 09:11

Újabb per indult Sacha Baron Cohen brit színész, a Borat főszereplője és a mozi producere, a 20th Century Fox cég ellen. Ezúttal egy Michael Psenicska nevű autósiskolai oktató nyújtott be keresetet a héten a világsikerű film miatt, nevezetesen azért, mert amikor közreműködésre kérték fel a forgatásban, félrevezették a mozi célját illetően.

Állítása szerint vele azt közölték: arról forgatnak vele dokumentumfilmet, hogy miként tanulják az autóvezetést a külföldiek New Yorkban.

Ehelyett viszont a játékfilmben kapott tudta nélkül "szerepet": a bajszos kazah álújságíró mellett látható, amint az az autó biztonsági övével viaskodik, vodkával kínálja őt, majd lecsavarja a jármű ablakát, hogy 10 dollárt (1720 forint) ajánljon fel egy arra haladó nőnek, ha az kegyeiben részesíti.

A pereskedőt főleg az háborította fel, hogy a filmen úgy tűnik, mintha ő még bátorította volna "növendékét", és ezért kártérítést követel. Egy másik perben a Borat producereitől azért követel pénzt két diák, mert a filmen részegen mutatják őket, amint Pamela Anderson egyik szerelmi videóját bámulják.

A szatirikus film egy bajszos, faj- és nőgyűlölő, a homoszexuálisokat elítélő kazah ál-újságíró amerikai kalandozásait mutatja be. 18 millió dolláros költségvetéssel készült el és világsikert aratva eddig 260 millió dolláros bevételt hozott. Feltehető, hogy ez is fontos tényező abban, hogy többen utólag ráébredtek: kártérítést illeti meg őket azért, hogy kedvezőtlen fényben mutatták be őket a moziban. (mti/afp)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS