2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Holdfénykollektor az arizonai sivatagban

2007. december 06. 09:45, utolsó frissítés: 09:45

Több mint ezer ember zarándokolt a különleges élményért vagy gyógyulás reményében ahhoz a holdfénykollektorhoz, amelyet egy amerikai házaspár a saját pénzéből állított fel az arizonai sivatagban.

Richard Chapin és neje kétmillió dollárt költött a világ első holdfénykollektorára, amely öt emelet magas, 25 tonna, és összesen nyolcvannégy, tükörrel ellátott lap borítja, ezek segítségével a berendezés egy pontra koncentrálja a holdsugarakat.

A holdfénykollektor Tucsontól 24 kilométerre található, és ausztrálok, japánok, indiaiak és szaud-arábiaiak is felkeresték már. A látogatók arról mesélnek, hogy csodálatos élmény a koncentrált holdfényben sütkérezni, sőt némelyek, például rákos betegek, javulásról számoltak be.

Tudományos vizsgálatra azonban nem került sor a kérdésben. Egyelőre a tudósok csupán arra gyanakodnak, hogy a holdfénykollektor placeboeffektust vált ki az emberekben. Ennek ellenére a házaspár abban bízik, hogy a kollektor nemcsak az egészségügyben, de az iparban és a mezőgazdaságban is hasznosnak bizonyulhat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS