2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kitették a menhelyről az üdvhadseregnek gyűjtő hajléktalant

2007. december 03. 10:12, utolsó frissítés: 10:12

Kitette az Irgalmas Szamaritánus Menny menhely egy hajléktalan szűrét, mert a férfi az Üdvhadseregnek gyűjtött karácsonyi pénzadományt egész nap ahelyett, hogy munkát keresett volna magának.

Az eset az Egyesült Államokban, Barre városában történt. A 48 éves hajléktalan egy nagyáruháznál gyűjtött pénzt a rászorulóknak az Üdvhadsereg perselyébe csengőlengetőként reggel nyolctól este hatig. A húsz férőhelyes - szállást, ruhát, ételt adó - menhely vezetője nem nézte jó szemmel, hogy álló nap adományt gyűjt, ahelyett, hogy munkát és szállást keresne magának.

"Nem tudom elfogadni, hogy valaki másokon segítsen, miközben magán képtelen. Alapszabály nálunk, hogy minden kliensünk reggel hétkor elindul munkát keresni. Ha valaki naponta tíz órán át nem tesz ezért semmit, mindegy hogy a lábát lógatja vagy az Üdvhadseregnek dolgozik, megszegi szabályzatunkat" - dohogott a menhely főnöke.

A segélyhelyen egyébként átlagosan 29 napot tölt egy hajléktalan, az Üdvhadseregnek gyűjtő viszont már május óta ott lakott.

"Nem haragszom a menhely vezetőjére, bár nem érzem teljesen helyénvalónak a dolgot" - mondta a másoknak kéregető, aki a következő felirat alatt lengette csengőjét:"A szükség nem ismer évszakot".(mti)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS