2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A francia kormány 13. századi börtön eladásával javítana a költségvetésén

2007. december 01. 11:14, utolsó frissítés: 11:14

A kincstár bevételeinek növelése céljából a francia kormány elad egy XIII. századi börtönt azzal a céllal, hogy luxusszállodává alakítják át.

A dél-franciaországi város, Avignon hétezer négyzetméter nagyságú börtönét azzal a feltétellel kínálják megvételre, hogy a vevő négycsillagos luxusszállodává alakítja át - számolt be a Le Figaro.

A francia napilap szerint még kilenc további börtönt adnak el a következő két évben, hogy ezzel több millió eurós bevételt biztosítsanak az igazságügyi minisztériumnak.

A kormány a vagyoneladásokból 800 millió euró összegű bevételt remél az idén. "Csaknem 800 millió eurós bevételünk lesz az idén, holott eredetileg csak ötszáz milliót terveztünk el" - nyilatkozta a La Tribune című lapnak Eric Woerth közpénzügyi miniszter.

Woerth szerint a kormány már 142 millió eurós bevételre tett szert az együttműködési minisztérium egykori épületének eladásából. Eladott továbbá egy konferenciaközpontot is, amely a második világháború alatt a németek által megszállt Párizsban a nácik főhadiszállása volt.

Franciaországot bírálat érte európai uniós partnerei részéről amiért késlekedik teljesíteni költségvetésének egyensúlyba hozására tett ígéretét. Kérdésesnek tartják, hogy vajon képes lesz-e Nicolas Sarkozy köztársasági elnök véghezvinni reformjait anélkül, hogy plusz pénzekkel járhatóbbá tenné az utat.(mti)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS