2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két férfi válik – egymástól

2007. november 30. 10:43, utolsó frissítés: 12:38

Nem tudni, a bíró vagy a férj volt-e meglepve, amikor a feleség bajuszt növesztve jelent meg és férfihangon szólalt meg válóperes tárgyalásán.

"Elnézést kollégák, a másik fél nem jelent meg?" - kérdezte a bíró az ügyvédeket egy milánói tárgyalóteremben. Végül kiderült: a csinos fiatalember az egyik ügyvéd oldalán a feleség. Csak időközben kicsit megváltozott.

A férj - egy kubai fiatalember, aki éppen házassága révén kapott olasz állampolgárságot - 1996-ban vette el a nála egy évvel idősebb lányt. Az asszony a férje állítása szerint hamarosan "gyökeres változáson ment keresztül". Ezért egy ideje a pár már külön élt, így nagy volt a meglepetés, amikor egy év szünet után a "nő" felhívta férjét, hogy megbeszéljék válásuk részleteit, és hogy beszámoljon az életében történt eseményekről.

Nevezetesen arról, hogy 2004 végén műtéti úton nemet váltott, és 2005 eleje óta egy milánói hatósági döntés szerint már hivatalosan is férfivá lett.

Amikor a bíróságon a felek és szerepek tisztázódtak, az eljárás már egy negyedóra alatt lezajlott, hiszen az olasz jog szerint sokkal egyszerűbb két férfi életközösségét megszüntetni, mint egy házasságot. A feleség két néven is aláírta a papírokat.

Az exférj a történtek megnyugtató rendezése után közölte, hogy rendkívül megdöbbentette feleségének nemváltása. "Semmi kedvem sem volt találkozni e személlyel. De most, hogy láttam, el kell ismernem, igazán jóképű fiú lett belőle".

Olaszországban - mint Európa és a nyugati világ számos más államában - heves társadalmi vitákat vált ki az azonos nemű párok együttélésének jogi rendezése. Jelenleg a szabályozás a házasságot ugyan nem engedélyezi, de az együttélés legalizálására már van lehetőség.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS