2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lebéníthatja a forgalmat a thaiföldi himnusz

2007. november 24. 11:37, utolsó frissítés: 11:37

Jókora közlekedési káoszt okozhat a himnusz Thaiföldön, ha törvényerőre emelkedik, hogy a nemzeti dal sugárzásakor minden autósnak, motorosnak, teherautósnak le kell állítania járművét. A javaslattal aktív és nyugalmazott tábornokok álltak elő az ázsiai ország parlamentjében, amely munkabizottságot hozott létre a himnusz közlekedési kihatásának tanulmányozására.

Az ellenzők szerint már így is túlzsúfoltak az utak, nem kellene a helyzetet tovább súlyosbítani. A támogatók szerint viszont az utakon az élet naponta csak kétszer állna meg, reggel 8-kor – a nemzeti zászló felvonásakor – és este 6-kor – a levonáskor, s a himnusz mindössze 1 perc 8 másodperc hosszú.

"Erre a kis időre igazán megállhat a forgalom. A dugókban jóval többet ücsörögnek" – hangoztatja egy nyugalmazott tábornok, hozzátéve, hogy a himnuszidőben is mozgók büntetése nem szerepel a törvényjavaslatban. A legtöbb thaiföldi amúgy mozdulatlanságba merevedik már most is, ha meghallja himnuszát pályaudvarok, irodaépületek, parkok hangosbemondóiból. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS