2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

1,9 milliárd eurót költött hülyeségre Németország

2007. november 24. 11:33, utolsó frissítés: 11:33

1,9 milliárd eurót pazarolt el tavaly a német állam – egyebek közt tehénfülszőrkefére, használhatatlan csapatszállító teherautókra, el nem készült vasútra. A számvevőszék mintegy 40 ezer állami költekezési ügyet vizsgált meg, és azt tapasztalta, hogy az esetek 85 százalékában teljesen hiányzott az ellenőrzés.

A hadsereg 1 millió euróért szerzett be dél-amerikai tehenek fülszőréből készült különleges finomságú keféket, hogy megtisztítsa a portól egy hatalmas kivetítő képernyőjét egy csataszimuláló központban. A kefék már önmagukban is elég drágák voltak, ráadásul semmit sem értek: a monitor továbbra is koszos maradt, a 16 millió euróba került szimulációs központ pedig emiatt használhatatlan – immár 3 éve. Fenntartása ugyanakkor évente 1,5 millió euróba kerül.

A német szabadalmi hivatal három év alatt 8 millió euróért bérelt magának számítógépeket, holott 7-ért meg is vehette volna őket. 190 millió euróba került a német adófizetőknek egy olyan vasútvonal, amely sohasem épült meg.

A hadsereg új üléseket fejlesztett ki személyszállításra olyan katonai teherautókra, amelyek használhatatlanok a közutakon veszélyességük miatt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS