2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Karácsony előtt mutatják be a Macskafogó második részét

2007. november 20. 15:39, utolsó frissítés: 15:39

A Macskafogó - A sátán macskája című egész estés rajzfilmet december 20-án mutatják be a budapesti és a vidéki mozikban egyszerre. Míg az első részben a Macskafogó nevű gépkutya megszelídítette az összes cirmost, a folytatásban kiderül, a Pafrikai dzsungelben mégis maradt egy kisebb törzs, amelynek tagjai nem is hallottak a szerkezetről.

A macskák vadászat közben elkapnak egy Stanley nevű újságíró egeret, aki egy Livingstone nevű nyomtalanul eltűnt kutatót keres. Stanley, mielőtt feltálalják vacsorára, elmeséli a megszelídített, Cin Cityben élő városi macskák sanyarú sorsát, a vad társak pedig elindulnak felszabadításukra.

A második rész szinte ugyanazzal az alkotógárdával készül, mint az első: a rendező Ternovszky Béla, a forgatókönyvet Nepp József jegyzi, a figurákat pedig Maros Zoltán tervezte. A vezető alkotók közül csak a zeneszerző változott: míg az első rész zenéjét Deák Tamás szerezte, A sátán macskájának zenéje Malek Miklós nevéhez fűződik.

A nézők két kivétellel a jól ismert szereplőket is viszontlátják majd: feltűnik Grabowski, a négy patkány, Lusta Dick, Giovanni Gatto, a maffiavezér, Mr. Teufel, kétballábas asszisztense, Safranek, valamint Maxipotzak, aki még mindig szereti a kicsi kövér egérkéket. Új főszereplőként lép a történetbe többek között Stanley újságíró, aki Rudolf Péter hangján szólal meg, és hallható lesz Reviczky Gábor, Dörner György, valamint Hegyi Barbara is.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS