2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fából készült autó Ukrajnában: karambolozik miatta a többi sofőr

2007. november 15. 10:46, utolsó frissítés: 2007. november 16. 09:59

Faautót konstruált egy gépész az ukrajnai Csernyivciben – a kocsinak a karosszériája készült tölgyfából. Vaszilij Lazarenko, a konstruktőr régóta vágyott egy ilyen járműre, még az állását is otthagyta, hogy minden idejét terve megvalósításának szentelje. Másfél éven át éjt nappallá téve dolgozott a járművén, és hogy közben megéljen, eladta két hagyományos, fémből készült gépkocsiját – olvasható az NTV orosz tévétársaság honlapján.

A jármű asszimetrikus kinézetű, vagyis a gépkocsi jobb és a bal fele még csak nem is nem hasonlít egymásra: az első egy 1930-as évekbeli kabrioletre hajaz, míg a másik az Opel-Ascona 1981-es modelljére. A legnagyobb nehézséget éppen az autó e két fele közötti stílusbeli összhang megteremtése jelentette.

A mester állítása szerint a jármű amúgy tökéletesen működik, a faburkolat vízhatlan és nem is gyúlékony, hála a speciális védőbevonatnak. Mindezek ellenére tulajdonosa óvakodik esős időben kikocsizni a városba.

A faautó közlekedésbiztonsági szempontból sem veszélytelen: nemrég két autó karambolozott, mert vezetőik a faburkolatos járművet látva annyira elámultak, hogy egymásnak hajtottak. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS