2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sztrájkolnak a Broadway színpadi kisegítői

2007. november 12. 11:46, utolsó frissítés: 11:46

Az a dolguk, hogy senki ne vegye észre őket, ám ha nincsenek ott, megáll az élet a színházban: a Broadway-n dolgozó stagehand-ek, azaz a díszletet mozgató, építő és lebontó munkások sztrájkja miatt húsz előadást állítottak le a legendás New York-i színházsugárúton.

A kisegítőknek nem sikerült kiegyezniük fizetéseik és munkakörülményeik ügyében a producerekkel, bár a megbeszélések három hónapon át folytak. A producerek azt szeretnék elkerülni, hogy olyan embereket fizessenek, akik éppen semmit nem csinálnak, ezért rugalmasabbá tennék a stagehand-ek munkaidejét és fizetését.

Azonban nem egyértelmű, hogy milyen előnyöket ajánlanak cserébe a munkásoknak. "Ezek a sztrájkoló csávók a Broadway gerincét jelentik. Vigyáznak rám, amikor a showban feldobnak a levegőbe, ők ügyelnek arra, hogy minden működjön" - jelentette ki Patrick Page színész, a How The Grinch Stole Christmas sztárja.

A Broadway-n jelenleg csupán nyolc előadást lehet megtekinteni, a producereknek pedig kártérítést kell fizetniük azoknak, akik előre jegyet vásároltak az elmaradt előadásokra. Ráadásul több néző marad hoppon, mint az év bármelyik részében, hiszen a november hagyományosan a Broadway legforgalmasabb időszaka. A sztrájk naponta hét millió dolláros veszteséget jelent New York-nak. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS